За непридружено дете на ГКПП се представят нотариално заверена декларация

...
За непридружено дете на ГКПП се представят нотариално заверена декларация
Коментари Харесай

Ето как пътуваме зад граница с непридружено от родител дете

За непридружено дете на Граничен контролно-пропусквателен пункт се показват нотариално заверена декларация и нормално копие от нея. На граничния пункт няма опция за правене на копия. Това напомнят от " Гранична полиция ".  ​

През лятото доста се усилва броят на напускащите страната деца, които подлежат на спомагателни инспекции за попречване на противозаконни дейности по отношение на тях.

Граничните служители на реда управляват плануваното в националното законодателство условие за показване на нотариално заверено единодушие за овакантяване на страната на малолетни български жители, пътуващи непридружени от родител/родители.

Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващия родител е съображение да се откаже излизането от Република България на ненавършилия пълноправие български жител.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт на излаз се показват нотариално заверена декларацията и нормално копие от нея, което остава на граничния пункт. Често установяваната липса на копие удължава ненужно времето за престой на пункта и води до струпване на чакащи коли. Придружителите на децата би трябвало да знаят, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт няма опция да се изготвят копия на декларациите, заради което те би трябвало авансово да се снабдят с тях.

Подробна информация  за условията за пътешестване на ненавършили пълноправие деца вижте
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР