За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези,

...
За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези,
Коментари Харесай

180 хил. лв. глоба за фирми, отговорни за зимното почистване

За непочистени спирки на градския превоз, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици са наложени наказания за 180 371 лева на компаниите, виновни за зимното разчистване на града. Това оповестиха от Столичната община. 

Най-много непочистени обекти екипите на Столичен инспекторат са открили в регионите „ Студентски “, „ Овча купел “, „ Панчарево “ и „ Витоша “. При контрола са наложени 77 наказания за непочистени спирки в „ Триадица “, „ Подуяне “, „ Връбница ", „ Лозенец “, „ Студентски “, „ Банкя “, „ Искър “, „ Люлин “, „ Овча купел “, „ Панчарево “, „ Младост “, „ Витоша “, „ Кремиковци “ „ изгрев “, „ Слатина “ и „ Оборище “. За непочистена спирка на градския превоз до 7:30 ч. глобата е в размер на 2000 лева

Столичните инспектори са направили и инспекции за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 санкции за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5160 лева в днешния ден. 

Съставени са и 58 констативни протоколи с наставления на частни парцели на домоуправители за разчистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най- доста наказания за несъблюдение на това обвързване са наложени в регионите „ Изгрев “, „ Илинден “, „ Младост “, „ Възраждане “, „ Кремиковци “ и „ Панчарево “. От общината подсетиха, че притежателите на здания са задължени да почистят терените пред съответните си парцели. 

В неделя столичният кмет Васил Терзиев разгласи, че общината е наложила наказания за 140 000 лева за почистващите компании за несъблюдение на дейностите по разчистване на снега в няколко столични региона. Те са санкционирани за непочистени прилежащи пространства на спирки на градския превоз и на подходи към пешеходни подлези. Обърнато е особено внимание на почистването на леда към спирките на градския превоз, тротоарите пред лечебните заведения, учебните заведения и детските градини и яслите, подстъпите към подлезите и самите подлези.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР