За неопределено време се отлага отварянето на столичното кръстовище на

...
За неопределено време се отлага отварянето на столичното кръстовище на
Коментари Харесай

Отлагат отварянето на кръстовището на Опълченска и Сливница

З а несигурно време се отсрочва отварянето на столичното кръстовище на улиците " Опълченска " и " Сливница " в София .

То трябваше да бъде отворено в неделя заран, само че се оказа, че новината за стартирането на придвижването там, която самичък кметът Васил Терзиев оповести, е неразбирателство.

От общината настояват, че публицистите всеобщо не са разбрали кмета Терзиев при брифинга му след изключителното съвещание на СОС на 17 октомври, което трябваше да го изслуша по тематиката със тапите в София. Заседанието се провали заради липса на кворум, а във връзка тапите Терзиев разгласи, че на 20 октомври ще бъде отворено придвижването през три кръстовища - на булевардите " Опълченска " и " Сливница ", на бул. " България " и Околовръстното, както и на бул. " Тодор Каблешков ". Кръстовището на " Тодор Каблешков " и " Черни връх " към този момент е отворено, а това на детелината на бул. " България " бе отворено в неделя заран макар възраженията на АПИ.

Оказа се, че в брифинга си Терзиев е показал третото кръстовище - на " Опълченска " и " Сливница ", като последващо идно отваряне, само че съответна дата нямало.

Срокът за завършването на кръстовището беше до 13 септември, а голямото закъснение ще остане без последици за изпълнителя, защото е било по справедливи аргументи - в региона била открита незнайна инженерна инфраструктура, също така имало потребност от софтуерно време за набиране на издръжливост на бетона. Разширяването на " Опълченска " се прави от консорциум с водеща компания " Трейс груп ", а цената на контракта е близо 12,2 млн. лева без Данък добавена стойност. Контрактът предвиждаше строителството да се извърши за до 225 календарни дни след откриването на строителната площадка.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР