За не повече от 3 години (или 1095 календарни дни)

...
За не повече от 3 години (или 1095 календарни дни)
Коментари Харесай

1095 дни за Модър - Царевец

За не повече от 3 години (или 1095 календарни дни) би трябвало да бъде изпълнено свързването на ул. " Модър " с ул. " Царевец ", разкрива документите на плана, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Пловдивската общност към този момент чака първите безусловно действителни резултати на 26 февруари, когато ще бъдат отворени офертите на желаещите да изпълнят обществената поръчка за планиране, строителство и авторски контрол на обекта. 

Прогнозната й стойност е до 11 850 000 лв., финансовите средства се обезпечават от бюджета на община Пловдив. " Тази стойност е разпределена в три бюджетни години – 2019/2021, според Решение № 388, взето с Протокол № 18 от 25.10.2018 год. на Общински съвет – Пловдив. Тя е лимитна и не може да бъде надвишавана. Авансово заплащане не се планува ", написа още в документите.

Целта на създаването е план за свързване на ул. " Модър " с ул. " Царевец " посредством подлез под жп линията София - Пловдив и бъдещата Южна дъга. В момента под линията има отчасти построено оборудване по план на НКЖИ; не са изпълнени подходите, не е изработен пробива и всички произлизащи по-късно строителни действия. Осигурено е прекосяване единствено на пешеходно движение чрез краткотрайна пешеходна пасарелка. " Модър-Царевец " е един от най-важните за града под тепетата планове, тъй като построяването на пътната връзка ще способства за редуциране на времето за предвижване и ще облекчи придвижването в централната градска част на града.

За обезпечаване на връзката сред главното направление и прилежащите жилищни квартали са планувани местни платна; планувана е още налична среда; където е допустимо - места за паркиране; за контейнери. Препоръчва се също, след осъществяването на обекта, пасарелката да се демонтира, тъй като попада в трасето. 

Обектът като цяло стартира от кръстовището на " Коматевско шосе " и свършва на кръстовището с бул. " Хаджи Димитър ". Улица " Модър "  започва от " Коматевско шосе " и приключва при ж.п. линия. Настилката й е асфалтобетонова с пукнатини, дупки, кръпки, ускорено изхабяване, коловози и прочие. Габаритът й е изменчив - ширината варира от 9, 50 до 11, 50 метра, а тротоарите от 1, 00 до 4, 00 метра.  Улица " Царевец " стартира от ж.п. линия София – Пловдив и приключва при кръстовище с бул. " Пещерско шосе ". Настилката в по-голямата ѝ част е паважна. Габаритът на съществуващата улица в обсъждания сектор е непрекъснат - ширината на пътното платно е 9, 00 метра с двустранни тротоари по 3, 00 метра. Получените предложения ще се отварят на обществено съвещание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР