За Ива Митева са гласували 160 депутати, против няма, въздържали

...
За Ива Митева са гласували 160 депутати, против няма, въздържали
Коментари Харесай

Ива Митева е новият председател на Народното събрание

" За " " Ива Митева са дали своят вот 160 депутати, срещу няма, въздържали се 74 в залата. И отдалечено - трима " за ", един " въздържал се "

ГЕРБ - 75 въздържали се, " ИТН " - 48 за, " Изпарави се. Мутри вън! " - 14 за, ДБ-27 за, Българска социалистическа партия - 43 за, Движение за права и свободи - 29 за.

Номинацията на ПГ ГЕРБ-СДС за ръководител на 45-тото Народно събрание Цвета Караянчева получи 75 " за " и " срещу " 162 души.

От извършения избор имаме 163 гласа " за " госпожа Ива Митева и 75 гласа " за " Цвета Караянчева. Избрана е госпожа Ива Митева, разгласи Мика Зайкова.

Новоизбраният ръководител на Народното събрание Ива Митева прикани за разговор и връщане към правилата на парламентаризма и правовата страна.

" Вярвам, че правата на личността и нейното достолепие ще бъдат зачитани в това Народно заседание и няма да забравяме, че от нашите дейности зависи България да е демократична и правова страна ", сподели Митева. Тя заявява, че прозрачността и отчетността ще са водещи правила на Народното събрание.

Ива Митева-Рупчева е приключила през 1996 година Софийския университет. Отчислена е с право на отбрана на докторска степен в Българска академия на науките. През 1998 година стартира професионалния си стаж в Министерството на правораздаването. От 2000 година Започва работа в Народно събрание. Преминала е през всички стъпала до шеф на дирекция. От 2007 година интензивно взе участие в изработването на изборните закони. Хоронуван учител в Нов български университет.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР