За най-вреден за човешкия организъм продукт може да се смятат

...
За най-вреден за човешкия организъм продукт може да се смятат
Коментари Харесай

Най-опасният продукт на света - заклеймен е официално

За най-вреден за човешкия организъм артикул може да се считат диетичните газирани питиета съгласно резултати от проучвания, които е разгласила American Heart Association – това оповестява medikforum.ru.

Учените поучават настоятелно тези, които непрекъснато ги пият, да понижат потреблението им, или най-добре изцяло да ги изключат от менюто си.

Газираните питиета със захарни заместители, които се считат за диетични, покачват риска от пораждане на инсулт и малоумие, декларират експертите от асоциацията.

„ Изпивайки даже едно кенче газирана напитка „ без захар “ дневно, човек усилва тройно своя риск от инсулт и 2,9 пъти – риска от развиване на малоумие “, удостоверява се и в доклада, квалифициран от тях.

В диетичните газирани питиета вместо захар се употребяват разнообразни изкуствени подсладители, да вземем за пример аспартам. Предварителните проучвания са потвърдили, че попадайки в човешкия организъм, аспартамът се разпада на фенилаланин, аспарагинова киселина и метанол, които са токсични.

Освен това аспартамът има свойството да се натрупва в основния мозък и да провокира анормална интензивност на неговите нервни кафези. Заедно с другите субстанции в състава на диетичните газирани питиета той натоварва мощно черния дроб и способства за натрупването на токсични отлагания в чревния тракт.

Не бива да се не помни и че газираните питиета съдържат киселина, чието нараснало наличие в организма води до бързо стареене. Сред другите последици на този развой е инфектиране и разрушение на тъканите, прибавя изданието.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР