За национализиране на най-големия британски телеком се обяви лидерът на

...
За национализиране на най-големия британски телеком се обяви лидерът на
Коментари Харесай

Лидерът на британските лейбъристи: Ще национализираме телекома

За национализиране на най-големия английски телеком се разгласи водачът на главната опозиционна мощ - Лейбъристката партия - Джереми Корбин, съобщи Скайнюз.

Политикът, говорейки на конференцията на Конфедерацията на английската индустрия (КБП – CBI), е изразил желанието да върне в държавни ръце British Telecommunications, приватизиран през 1984 година "Южна Корея след сходна крачка е нараснала достъпа до широколентов интернет до 95 %. Нито една частна компания не може да направи подобен пробив ", е показал още той.

Британският министър председател дава обещание серия от данъчни понижения за фирмите

Корбин пред представителите на бизнеса е допълнил, че счита да усили данъчната ставка за най-богатите с пет на 100. "Ние би трябвало да помислим върху това кой и какъв брой заплаща ", безапелационен е бил той. Лейбъристът също е декларирал, че корпоративните налози ще останат на същото равнище. Ставката е била понижена от 20 на 19% през 2017 година - по време на държавното управление на Тереза Мей от Консервативна партия.

"Ситуацията към английското излизане от Европейски Съюз (Брекзит) основава усложнения пред бизнеса. Ето за какво аз персонално бих предпочел да напуснем блока допустимо най-бързо, в сравнение с да водим безкрайни договаряния с Брюксел ", е споделил още Корбин. Той също е загатнал, че при вероятно негово държавно управление след предварителните парламентарни избори на 12 декември той може да провежда нов референдум за участието на Обединеното кралство в 28-те.

Фараж няма да взе участие като народен представител в изборите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР