За нашата страна това сътрудничество е ключово от гледна точка

...
За нашата страна това сътрудничество е ключово от гледна точка
Коментари Харесай

Главчев: Сътрудничеството ни с Американската агенция за търговия и развитие е ключово

За нашата страна това съдействие е основно от позиция на целите на страната ни в енергийната сфера и сполучливото реализиране на зелената промяна. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев, който взе участие в гала по подписването на контракт сред Американската организация за търговия и развиване (USTDA) и Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО ЕАД) за безплатно финансиране на предпроектното изследване за създаване на енергиен кулоар Изток-Запад.

Бих желал да благодаря на организацията от името на българското държавно управление за безвъзмездната помощ. В рамките на предпроектното изследване ще бъде изработен стопански и механически разбор на нуждата от развиване на електропреносната мрежа и увеличение на трансграничния потенциал на границите на България с Румъния, Гърция, Турция и Република Северна Македония. Ще даде опция за дейно оползотворяване на зелената сила, създадена в района и ще спомага за сполучливото осъществяване на нашите цели, свързани с декарбонизацията на стопанската система и Зелената договорка . В този подтекст ще бъдат оценени проектите за създаване на две нови помпено- акумулиращи водноелектрически централи у нас на язовирите Батак и Доспат и присъединенията им към електропреносната мрежа. Всичко това е основно за възстановяване на електропреносната инфраструктура и енергийната сигурност в целия район на Югоизточна Европа “, съобщи Главчев. 

„ Уверен съм, че ползотворното ни партньорство с Американската организация за търговия и развиване ще се задълбочи и в други области на енергетиката от съвместен интерес. За нас ангажирането на институции от този сан е лакмус за перспективността и устойчивото бъдеще на плановете, по които работим дружно “, сподели още служебният министър председател. 
Днешното сключване беше в наличието на Главчев , служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, посланика на Съединени американски щати в България Кенет Мертен и други публични лица.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР