За нас най-важната тема, независимо от политическата ситуация е гарантиране

...
За нас най-важната тема, независимо от политическата ситуация е гарантиране
Коментари Харесай

БСП не одобрява бюджета на служебното правителство, иска отговори от Велкова

„ За нас най-важната тематика, без значение от политическата обстановка е гарантиране на бюджет, сигурност на страната и успокоение за хората. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на алените.

По отношение на бюджета препоръчан от служебния кабинет соцлидерката разгласи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти план за бюджет от държавното управление на Румен Радев.

„ В него има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен по своя темперамент. Необоснованите разноски виждам в финансовите разноски – 10 милиарда лева Това е много в съпоставения с предишни години, а и практиката демонстрира, че те не се изхарчват, което е и за половин година, а не за цяла. Няма и никаква аргументация за какви планове са тези разноски. Изглежда като гласувайте, дайте ни едни пари в задатък, пък след това ще забележим “, съобщи Нинова.

Тя акцентира, че от това перо могат да се спестят разноски. От Българска социалистическа партия са намерили занижени доходи като даде образец, че служебния кабинет е трансформирало решението да се събират от държавните сдружения 100% дивиденти, като в този момент се планува половината.

„ Ние ще се борим с всички сили да не продължава това най-бедните и младите фамилии да заплащат цената на рецесиите “, добави соцлидерката и изиска нарастване на минималната работна заплата, майчинство, безвъзмездни медикаменти и тн.

Впечатление е направило на Българска социалистическа партия, че се залагат разходи от Плана за възобновяване, само че без да има сигурност, че тези пари ще дойдат до края на годината, което Нинова дефинира като „ неуместно “.

„ Служебния министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до в този момент, като имаме и въпроси. Дали е вярна информацията, че са изхарчени през първите месеци на годината повече от това, което се планува по закон? Вярна ли е информацията, че първият транш от парите по Плана за възобновяване, които дойдоха не са употребявани по предопределение и в този момент би трябвало да ги възвръщаме? Ако всичко това се окаже истина, служебния кабинет желае да им узаконим беззаконията. Това няма по какъв начин да стане “, сподели Нинова и настоя чуването да се направи пред всички навън съвещание, с цел да е ясно какво е положението на страната.

По отношение на консултациите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Нинова разяснява: Виждаме, че ще вършат работна група, която дружно с министъра на финансите да разискват бъдеща управническа стратегия, това е тяхно право, само че и наше право да желаеме доклад.

Тя добави, че екипите на Българска социалистическа партия са почнали бранш по бранш да разискват финансирането, с цел да могат да внасят своите оферти по секторните политики.

Корнелия Нинова добави, че притискането на недостига под 3%, с цел да се влезе в този момент и незабавно в еврозоната не е вярно, само че не е действителен и недостига препоръчан от служебния кабинет над 6%. Като действителен тя съобщи, че е допустимо той да бъде към 4.5%.

„ Ако ни предложения някой от мандатоносителите ще отидем на среща, ще чуем какво чакат и по отношение на резултата от вътрешнопартийно допитване ще знаем какъв е резултата. Виждате, че има прогрес, към този момент приказват за обща управническа стратегия, тъй че може да сформират държавно управление. Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сформират държавно управление, ние ще бъдем съпротива “, съобщи Корнелия Нинова. 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР