За нас най-големият проблем остава самолечението, когато пациентът се влоши

...
За нас най-големият проблем остава самолечението, когато пациентът се влоши
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Спасов: Пациентите у нас се самолекуват, а когато се влошат, виновни са лекарите

„ За нас най-големият проблем остава самолечението, когато пациентът се утежни за следващ път лекарите сме отговорни ”.

Това съобщи общопрактикуващият доктор доктор Мирослав Спасов , който разяснява пред „ NOVA “ обстановката с коронавирус в България и настъпващия грип.

По думите му здравната просвета на българите към момента е доста ниска, а доста от тях имат някакви свои разбирания за телемедицина, като звънят на персоналния доктор по телефона и непосредствено му подреждат какво лекарство да изпише, при какъв експерт да го насочи или по какъв метод да го хоспитализира.

Д-р Спасов удостовери, че сега случаите на коронавирус в страната се усилват , което е видно и от неговата процедура. Той прикани пациентите със признаци да се тестват, защото няма различен метод, по който да се разбере дали той е болен от ковид или грип

„ Въпросът е дали един човек има предпочитание да се диагностицира и да се лекува “.

Той добави, че все по-често се записват и случаи на грип , като в неговата процедура има диагностицирани деца с грип „ Б ”, който нормално е предходник на грип „ А ”. По думите му в идващите седмици е доста значимо хората да лимитират обществените си контакти , защото събирането на затворени пространства подтиква разпространяването на всички болести болести.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР