За нас е ясно, че никога няма да видим Путин

...
За нас е ясно, че никога няма да видим Путин
Коментари Харесай

Кулеба: Зеленски и Путин никога няма да седнат на една маса, но преговори можем да водим с посредник

За нас е ясно, че в никакъв случай няма да забележим Путин и Зеленски на една маса, само че Украйна е подготвена да стартира договаряния с Русия посредством медиатор. Но това може да стане единствено след изтеглянето на съветските войски от страната ни - това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в изявление за Corriere della Sera.

 

Престъпленията, осъществени от началото на експанзията против страната ни, са прекомерно тежки, с цел да може украинският президент Володимир Зеленски и господарят на Кремъл Владимир Путин да седнат на една маса за диалози, акцентира Кулеба.

 

" Русия направи съвсем всяко едно допустимо зло против Украйна и нейния народ от първите дни на нашествието. " До момента на договарянията ще се стигне посредством комбинация от военни дейности и дипломация. " Нашите генерали са ангажирани с първото, тяхната задача е да накарат руснаците да правят отстъпка и да схванат, че е по-добре да се приказва, в сравнение с да се води пердах. Държа на дипломацията и разговора, когато това е допустимо “, сподели Кулеба пред изданието.

Запитан за хода на украинската контраатака, той уточни, че тя напредва постепенно, само че устойчиво. " Най-големите проблеми са мощните отбранителни позиции, издигнати от руснаците през последната година. Не е елементарно за нашите бойци да напредват. Но в последна сметка ще го създадем. "

 

Кулеба направи прилика с борбата при Монте Касино в Италия по време на Втората международна война. Там в продължение на към четири месеца се води борба сред съдружниците и немските войски като в началото съюзните сили са блокирани от добре построените немски позиции, само че в края на краищата съумяват да ги завладяват и по-късно освобождават Рим. " Ние сме в сходна обстановка ", разяснява Кулеба като изрази убеденост, че успеха ще е на страната на Украйна. На въпрос на журналиста дали Путин ще успее да отклони интернационалното внимание от Украйна посредством президенските избори в Съединени американски щати, които е допустимо Доналд Тръмп да завоюва следващата година, украинският посланик №1 отговори, че това не го безпокои. „ Ако украинците се страхувахме, то нямаше да водим тази война. (...) Путин непрекъснато разчита на всякакви избори още от 2014 година насам, само че резултатите в никакъв случай не са му помагали. "

Дали Путин е отслабен от протеста на ЧВК " Вагнер " отпред със притежателя й Евгений Пригожин? На този въпрос Кулеба отговори, че в Москва под привидното успокоение бушува същинска стихия. " Системата, построена от Путин, е задоволително мощна, с цел да скрие напрежението от обществото, само че следим възходящи вътрешни конфликти и антагонизми. Най-важният урок от преврата на " Вагнер " остава този, че всички видяха, че е допустимо да се марширува безнаказано с оръжие в ръка до портите на Москва и че властта на Путин е подкопана от фракции, вътрешни вражди и структурни недостатъци. "

Източник Actualno.com

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР