За нас е важно, че позицията на България е безалтернативна

...
За нас е важно, че позицията на България е безалтернативна
Коментари Харесай

Росен Желязков: Позицията на България е безалтернативна за приемането на РС Македония в ЕС

За нас е значимо, че позицията на България е безалтернативна за приемането на районен съд Македония в Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на българския парламент Росен Желязков на взаимен брифинг със своя македонски сътрудник Талат Джафери, Георги Пашкулев.

Желязков напомни, че предходната година българският парламент е приел изрично Френското предложение. „ Някои биха нарекли тази причина исторически компромис. Нашите две страни вършат нужния компромис, само че той е в името на нашите нации. Вярваме, че разсъдъкът и политическата воля ще надделеят и тази година ще имаме опция да адмирираме началото на договарянията с Европейска комисия “, сподели Желязков. Той акцентира, че за България е извънредно значимо РСМ и Албания дружно да вървят по пътя за Европейски Съюз.

Желязков съобщи, че би трябвало да се противопоставим на езика на омразата. „ Гаранция за това е спазването на правата на българската общественост. Промяната в конституцията е част от този път “, акцентира ръководителят на Българското Народно заседание. Той съобщи, че за РСМ няма друга опция, с изключение на европейската. „ Ние изискуем на нашите нации общоевропейско бъдеще и спокойно проспериращо битие в този под напрежение свят. Нашето посещаване през днешния ден е израз на нашите най-хубави планове, на нашето другарство, тъй като нашето бъдеще е нашият ангажимент към бъдещите генерации “, акцентира Росен Желязков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР