За нас е важен екипажът, а не собствеността на кораба.

...
За нас е важен екипажът, а не собствеността на кораба.
Коментари Харесай

Бивш командир на ВМС: Не вярвам капитанът да тръгне и да остави екипажа си

„ За нас е значим екипажът, а не собствеността на кораба. Трябва да се борим за освобождението на хората. Не имам вяра капитанът да тръгне и да остави екипажа си на кораба. Ще има диалози за целия екипаж “, сподели в предаването „ Тази заран “ вицеадмиралът от запаса и някогашен пълководец на Военноморските сили Пламен Манушев по отношение на отвлечения транспортен съд с българи на борда в Червено море от хутите.

Плавателният съд е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия

„ Не беше вярно Министерство на вътрешните работи да дава информация за отвлечените българи в Червено море, а Външно министерство. Министерство на външните работи от 2021 година няма посолство в Йемен, тъй че до тях може да не е стигнала тази информация “, уточни той.

Зад нападението стои разузнаването на Техеран, сподели той

„ Всички, които имат касателство към този проблем, би трябвало да бъдат събрани в една група. В този ред освен Министерство на външните работи, само че и компанията, която набира екипажите, специфичните служби, с цел да се открият контакти с похитителите. В тези случаи би трябвало да има спешен щаб “, акцентира Манушев.

Те са капитанът и първият помощник-капитан на кораба, атакуван от бунтовниците

„ Попадна ми информация, че ръководителят на асоциацията на училите във висшите образователни заведения в България - йеменци Мохамед ал Рейми, е в Плевен и уговаря студените да учат медицина и също такава споделя, че щял да върви в Технически университет в Габрово където да уговаря студенти да учат за инженери. Този човек живее в Сана има две клиники. Явно е и почитан човек от хутите, защото те ръководят там. Аз считам, че той е добра опция нашите служби или Външно министерство да осъществят контакт с него, с цел да може той да се свърже с хутите и да разбере какви са им желанията “, сподели вицеадмиралът от запаса.

Израелски специалист по сигурност счита, че ще бъде пожелан откуп за заложниците

„ Хутите не са пирати. Различават се от сомалийците. Те отиват на транспортен съд, който са го следили “, сподели той. По думите му снимането на завладяването на кораба било извънредно деяние за пирати.

Според него групировката ще сложи политически условия. „ Ще разберем напълно скоро какви ще са те “, добави той.

Сред отвлечения екипаж има и двама българи

Бившият пълководец на Военноморски сили уточни, че оттук насетне сходни кораби ще се постанова да се охраняват от конвои. По думите му охранителна компания не би съумяла да спре вертолет с ракети, какъвто се видя в записа, пуснат от хутите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР