За нас е немислимо в момента да разширим Шенген, но

...
За нас е немислимо в момента да разширим Шенген, но
Коментари Харесай

Нехамер пред Денков: Немислимо е да разширим Шенген сега

" За нас е немислимо сега да разтеглим Шенген, само че това няма нищо общо с България и Румъния, а е въпрос на сигурност ", съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер след срещата си с българския министър председател Николай Денков, който е на еднодневно посещаване във Виена.
 
Двамата имаха среща на четири очи, последвана от двустранни диалози с присъединяване на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.
 
" Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато не е поправен, не можем да разтеглим това пространство ", сподели Нехамер. 
 
" Много сме признателни на България за всички старания и жертви, които поставя, с цел да резервира външните граници на Европейски Съюз, а по този метод и на Австрия ", означи още австрийският канцлер.
 
От своя страна българският министър председател Николай Денков съобщи:
" Всеки има своите позиции, само че би трябвало да приказваме и да споделяме причините си. Нямаме разлики, че би трябвало да се заздравят външните граници, да се укрепят договорите с третите страни, от които идват мигрантите ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР