За нас е изключително важно да подкрепим фолклорните състави в

...
За нас е изключително важно да подкрепим фолклорните състави в
Коментари Харесай

Райна Манджукова: Изключително важно е да подкрепим фолклорните състави в чужбина

За нас е извънредно значимо да подкрепим фолклорните сформира в чужбина, тъй като те са действителните посланици на българската просвета отвън страната. Това сподели в предаването " Нюзрум “ на Радио " Фокус “  изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за българите в чужбина Райна Манджукова. " Фолклорните сформира в чужбина съставляват България и по тази причина би трябвало България да е повече ангажирана в този развой, “ безапелационна е тя.

В София се организира втора креативна среща-семинар на ръководителите на фолклорни сформира в чужбина, проведена от Асоциацията на българските фолклорни сформира в чужбина със съдействието на Изпълнителната организация за българите в чужбина. На 10 ноември бе извършена и среща на Агенцията на българите в чужбина и представители на разнообразни институции с ръководителите на фолклорни сформира зад граница.  

По думите Райна Манджукова тази среща е проведена за да се види какви са техните компликации, от какво имат потребност от позиция на поддръжка от България. " От направения разбор на българските фолклорни сформира в чужбина, изводите са, че тези самоорганизирали се сформира, представящи години наред България на разнообразни конгреси по света имат потребност от няколко доста значими неща: те имат потребност на първо време от пространства, където да репетират, имат потребност от средства за национални носии, имат потребност от средства за присъединяване в разнообразни начинания на местата, където живеят, както и средства да провеждат те такива начинания. Хората намират способи да се оправят до момента, “ описа още тя.

По думите й се е случил един доста " прям, почтен и работен диалог, диалог без обвинявания или претенции, а просто една обмяна на информация какво би могло да се случи, по какъв начин да се случи и накъде да се движим напред. “ 

" Целта е българската страна посредством своите институции по-активно да се включват в процеса на подпомагането на българските фолклорни сформира в чужбина. Именно по тази причина поканихме на тази среща представители на Министерство на културата, на Министерство на образованието, и несъмнено, на Министерство на външните работи, “ описа още Райна Манджукова, като акцентира, че представителите на другите институции се ангажираха и показаха поддръжката си към Агенцията за българите в чужбина, която е свързващото звено сред българските  организации в чужбина и институциите в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР