За нас беше важно да е ясно, че ние даваме

...
За нас беше важно да е ясно, че ние даваме
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не искам никого да заблуждавам - ще бъде сложно по много причини

За нас беше значимо да е ясно, че ние даваме поддръжка на мандатоносителя - " Продължаваме Промяната ", и в този смисъл подписването ще бъде на двустранна база, обясни той. Иванов сподели, че персоналните въпроси са ги обсъждали единствено с мандатоносителя и е редно той да ги разгласи.

Попитан дали, в случай че Корнелия Нинова влезе в бъдещия кабинет, това няма да е проблем за " Демократична България ", Христо Иванов разяснява, че в случай че всички участници в съглашението, седнат да изброяват проблеми, могат да се намерят доста и по тази причина му е по-лесно да се концентрира върху това, което могат да дадат като решение, и то сега е по-важно. Ние с военачалник Атанасов, точно с цел да не товарим тази структура прекалено много с политизация и партизация, не сме в нея, добави той.

Относно покана към Бойко Рашков да остане като министър, Христо Иванов разяснява, че не знае дали Рашков е получил покана или не и не знае за какво, само че забележките на Демократична България не са били лични и не са били ориентирани против него. Нашите забележки в този бранш в никакъв случай не са били част от изискванията, които сме поставяли за нашата поддръжка или за сключване на съдружното съглашение, и ние се надяваме, че нужният баланс ще бъде реализиран в продължаващата работа на кабинета и другите назначения, които предстоят да бъдат направени, добави той.

Христо Иванов означи какъв брой е било значимо да има постоянен кабинет и това държавно управление и болшинство с цялата му трудност да подсигурява една стратегическа цел, която от Демократична България са си били сложили - ръководство, което да не зависи за своите решения от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По думите му, това е доста по-важна причина за по-нататъшните промени в дълбочина. В целите на това ръководство са застъпени доста значими за нас тематики като правосъдната промяна, електронното ръководство, опазването на околната среда - области, в които се надяваме да имаме принос и да се стигне до решения, уточни Иванов и добави, че гледат на това ръководство с вяра.

Не желая никого да подлъгвам - ще бъде комплицирано по доста аргументи, само че всички ние би трябвало с нужната съвестност и схващане за отговорността да работим тези сложности да бъдат преодолени, съобщи Христо Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР