За нас България е член на ЕС и НАТО и

...
За нас България е член на ЕС и НАТО и
Коментари Харесай

Нинова: Президентът разбира повече от самолети в сравнение с много хора в България

За нас България е член на Европейски Съюз и НАТО и това е стратегически въпрос. Съединени американски щати е член на НАТО и та сме шартньори, Швеция е член на Европейски Съюз. Смятам, че в този избор казусът не в Съединени американски щати или в Швеция, а в държавното управление. Това сподели на конференция водачът на БСП Корнелия Нинова по мотив процедурата за избор на нов изтребител за Българската войска, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Kабинетът на Бойко Борисов не зачита нито Народното събрание, нито Конституцията, нито правова страна. Има решение на Народното събрание за изтребител, в този момент държавното управление предлага друго решение. Министерски съвет ни предлага Народното събрание да позволи планът за военен аероплан да се отклони от признатия от Народното събрание. Искат Народното събрание да позволи на държавното управление да не съблюдава решението на Народното събрание и да се отклони от условията на плана. Много пъти са нанасяли удар по парламентаризма и правовата страната, само че това предложение е дъното и края. Ние имаме решение от лятото на 2018 година, в което се споделя, че поддържаме модернизацията на Българската войска с разноски, които не надвищават 2% от Брутният вътрешен продукт. Предложението на Министерски съвет за военен самоелт опонира освен на позицията на Народното събрание, а и на тази на Българска социалистическа партия. Нямаме учредения за смяна на тази позиция, по тази причина депутатите на Българска социалистическа партия ще гласоподават срещу предлагането на държавното управление, акцентира Нинова.

Тя съобщи, че поддържам президента Румен Радев, който преди няколко дни сподели, че процедурата за избор на нов изтребител е опорочена. Подкрепям позиции, които изговарят истината, а той споделя истината. Това, че на някой тази истина не му харесва, си е негов проблем. Но преди да бъде решен един проблем, той би трябвало да бъде назван, а президентът Радев прави тъкмо това - назовава доста тъкмо проблемите. Не съм забелязала да има лобизъм при него - има държавническа позиция и професионализиъм. В съпоставяне с доста хора в България, той може би повече схваща от самолети, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР