За над 14 милиона лева е най-големият общински инвестиционен проект,

...
За над 14 милиона лева е най-големият общински инвестиционен проект,
Коментари Харесай

Най-големият общински инвестиционен проект в Бюджет 2024 е за над 14 млн. лв.

За над 14 милиона лв. е най-големият общински капиталов план, заложен в финансовата стратегия в Бюджет 2024 година, сочи информация на БНР в проектозакона. Той бе гласуван от Министерския съвет в петък и импортиран за разглеждане в Народното събрание, като още на следващия ден отрасловата бюджетна комисия ще го гласоподава на първо четене.

За първи път финансовата стратегия се разписва план по план, като е разграничена на две елементи – национална и общинска. Общата й стойност е малко под 10 милиарда лв..

262 общини бяха подали капиталовите си планове до петък, когато проектозаконът за Бюджет 2024 бе импортиран в Народното събрание. Общо плановете са над 800, като информация на БНР демонстрира, че те се концентрират главно върху създаване и ремонт на инфраструктура.

Най-малкият е за под 50 000 лв. и е за улични настилки в община Генерал Тошево. Най-големият е на Столична община, като става дума за ремонт на улица " Опълченска " в сектора сред булевардите " Тодор Александров " и " Сливница ".

Повечето общини имат по няколко заложени планове. Те могат да допълват листата сред първо и второ четене, както и до март следващата година, когато ще бъде потърсено решение на Народното събрание за обновяването му.

Общините имат право да аплайват за планове до 6 милиона лв. за най-малките през канара по отношение на размера на общините до 100 милиона лв. за най-големите.

Изграждането на метрото е залегнало като част от националните планове в другата част от финансовата стратегия.

На някои планове единствено е указан обектът – да вземем за пример автомагистралите " Хемус ", " Струма " и " Европа ", а на други има по-подробно изложение – да вземем за пример, за граничните пунктове, създаване на избрани прави от държавната пътна инфраструктура. Различни институции са предложили планове за закупуване на техника и поръчка на профилиран програмен продукт да вземем за пример.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР