За момента се намират решения за настаняване на хората в

...
За момента се намират решения за настаняване на хората в
Коментари Харесай

Министърът на туризма за наводненията: Ако има виновни за тази трагедия, трябва да понесат наказания

„ За момента се намират решения за настаняване на хората в потребност, обезпечена им е храна и вода. Безсилни сме против естествените бедствия, само че би трябвало да се откри какво тъкмо се е случило и в случай че има отговорни за тази покруса, те да понесат наказванията си “, сподели министърът на туризма Зарица Динкова, която се срещна с хотелиери и туристи на къмпинг „ Нестинарка “.

„ Вероятно от ден на ден ще се сблъскваме с такива условия, по тази причина би трябвало да бъдем готови и да вземем превантивни ограничения. Мисля, че през днешния ден в Деня на Съединението е значимо да покажем това – че в случай че сме дружно, даже и в рецесия и в комплицирана обстановка, се намира решение “, добави тя.

Проследете с нас обстановката онлайн

„ Искам да изразя съболезнованията си към околните на починалите при бедствието в Община Царево. Виждате какви са вредите. Искам да благодаря на хората, които реагираха както и на хотелиерите, които са основали доста добра организация “, сподели Динкова.

„ От един от хотелите тук, група деца е изведена още през вчерашния ден на безвредно място, обезпечена им е храна и вода. Има известни проблеми с извеждането на туристите, защото заради нуждата от проучване на пътищата сега е рисково да се извозват с рейсове. Предстои диалог с туроператори, с цел да намерим решение за транспортиране на тези хора, които са тук “, сподели министър Динкова. 

Бедствието беше огромно с големи размери вода, добави министър председателят

Тя прикани хората в засегнатите от наводненията региони в Община Царево да се вслушват в напътствията на избавителните екипи. „ Тепърва ще текат обследвания на туристическа инфраструктура и ще се открива броя на засегнатите хотели. Тук на „ Нестинарка “ вредите са съществени “, уточни още Динкова.

Предстои през днешния ден тя да се срещне с хотелиери в Царево и Лозенец. Само в хотела, който министърът посети на „ Нестинарка ", са били настанени над 400 туристи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР