За момента няма никаква причина да се променят мерките в

...
За момента няма никаква причина да се променят мерките в
Коментари Харесай

Няма да променят мерките в училище засега, 35% от учителите вече са с ваксина

За момента няма никаква причина да се трансформират ограниченията в учебните заведения. Има доста леко нарастване на броя на карантинираните учители и възпитаници, сподели министърът на образованието Николай Денков пред публицисти.

211 паралелки и групи в детските градини учат онлайн, като са минали към отдалечената форма поради случаи на ковид. Има доста леко нарастване на броя на учителите и на учениците, сложени под карантина, само че това беше предстоящо, уточни министърът.

По думите му все още има второ " плато " в равнището на заболелите и е доста значимо каква ще бъде обстановката в идните две седмици. Ако се задържи " плато ", значи, че ограниченията работят добре, само че в случай че има по-рязко повишаване, е допустимо да се приложат спомагателни ограничения, добави той. Най-много са паралелките и групите в детските градини във Видин, които са под карантина, а минимум са във Враца.

Макар и постепенно, има стабилно нарастване на броя на имунизираните учители, като до момента общо с сложена първа и втора доза на ваксина против коронавирусната зараза са над 35 на 100 от учителите.

Министърът на образованието дружно с министъра на опазването на здравето участваха в откриването на образователната година в Медицинския университет.

" Вие, като бъдещи медици в България, ще задавате стандартите за това по какъв начин България ще се оправи с провокациите ", обърна се министър Денков към студентите. А здравният министър си направи смешка със студентите, като им сподели, че нощните заведения в Студентски град ще работят без ограничавания, в случай че всички се имунизират.

" Медицината е антична компетентност и специалност, тя е науката и стопанската система на бъдещето ", добави той. По думите му от ден на ден ще се влагат средства за това хората да живеят все по-дълго и качествено, сподели още Стойчо Кацаров на студентите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР