За момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното

...
За момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното
Коментари Харесай

МВР свика национално съвещание за предстоящите избори

З а момента има единствено четири сигнала за нарушение на изборното законодателство и на политическите права на жителите. Два от тях са свързани с вероятно пазаруване на гласове, а останалите – за други нарушавания, свързани с изборния развой.

Това сподели служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов при започване на Национално заседание за идните избори на 9 юни. То се организира в постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “. На него присъстват политическото и професионалното управление на министерството, шефовете на основни дирекции, ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи, както и административните структури.

" Съставени са шест предупредителни закона от Закона за Министерство на вътрешните работи. Няма формирани досъдебни производства ", сподели още Калин Стоянов.

" Водещ принцип в работата на Министерство на вътрешните работи е одобряването на върховенството на закона и взаимоотношението с гражданското общество. Наша отговорност е гарантирането на сигурността и опазването на публичния ред, за спокойното протичане на изборите за Народно заседание и членове на Европейския парламент ", разяснява Стоянов.

" Важно е да създадем оптимална организация за осъществяването на главните задания, които ни предстоят в интервала на подготовката и произвеждането на изборите ", добави той.

До 10 юни в Министерство на вътрешните работи ще действа непрекъснато открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл - за сигнали за нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой. 

Преди дни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев подписаха взаимна заповед, която регламентира дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите и за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с  изборите.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР