За моделите Cupra Formentor и Leon вече ще има фарове

...
За моделите Cupra Formentor и Leon вече ще има фарове
Коментари Харесай

Интелигентни LED фарове за моделитe Cupra Formentor и Leon

За моделите Cupra Formentor и Leon към този момент ще има фарове от последно потомство от моделната 2023 година нататък. Те са основани на технологията Intelligent Matrix LED. Матричните LED фарове са по-нататъшно развиване на стандартните LED фарове.

Терминът матрица се отнася до разположението на светодиодите, излъчващи светлина. Многоредовото нареждане на пикселите дава опция за делене на разпределението на светлината по специфичен метод. Във взаимоотношение със системата на предната камера на модела Cupra, матричната LED система може динамично да контролира разпределението на светлината. В взаимозависимост от изискванията на осветяване и трафика, обособените сегменти на матрицата краткотрайно се затъмняват.

Комбинацията от матрични LED фарове и автоматизирано осветяване разрешава шофиране с включени дълги светлини от самото начало, тъй като заслепяването на другите участници в придвижването остава нещо от предишното. Насоченото осветяване покрива освен пътя, само че и обекти наоколо до него.

В допълнение, матричните LED фарове имат спомагателни функционалности за повече комфорт - светлина за всички атмосферни условия, светлина за автомагистралата и светлина за завой. Налични са и спомагателни светлинни функционалности като светлина за прибиране у дома или овакантяване на дома. С функционалността за прибиране у дома можете сами да решите какъв брой дълго лампата на автомобила остава включена след заключване и по този метод осветява пътя към входната врата, да вземем за пример.

Опционалните матрични LED фарове могат да бъдат поръчани за всички модели Cupra Formentor, Leon и Leon Sports Tourer, като за Leon ще бъдат показани малко по-късно. Новите фарове са общоприети за лимитирания Formentor VZ5. Опцията за цялостен LED пакет може към този момент да се резервира за 750 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР