За модел на управление ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не

...
За модел на управление ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Турция е една от страните, които може да помогнат на България при решаването на енергийната криза

" За модел на ръководство ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не сме били в коалиция, само че с Българска социалистическа партия сме били. Тройната коалиция беше с мандата на Движение за права и свободи и най-хубавите стопански индикатори на страната са в този интервал ", разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка думите на соцлидерката Корнели Нинова, че ще продължи да бори модела ГЕРБ-ДПС.

Председателят на Движение за права и свободи подсети, че през 2001 година не е имало " жълта метла " на Национална движение „Симеон Втори", както и през 2005 година.
" По този метод се получи 12-годишна последователност в администрацията и положителните стопански индикатори. През 2009 година метлата и политическата чистка се появиха на терена. На това бяхме очевидци и предходната година ", добави той в ефира на bTV.

Турция е една от страните, които може да оказват помощ на България при решаването на енергийната рецесия, акцентира още Мустафа Карадайъ във връзка визитата си в южната ни съседка.

" С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме настоящата политическа обстановка в България. Тя е забавна за всички политици. Пак сме в обстановката на предварителни парламентарни избори, каквито на три пъти организирахме 2021 година.

Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара ", разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка срещата му с президента на южната ни съседка.

" Грешните ходове, които направи последното държавно управление в областта на енергетиката, принуждават в този момент и служебния кабинет, и политиците в идващия парламент още занапред да се ангажират с тези тематики. Турция е една от страните, посредством която тези рецесии могат да бъдат решени ", добави той.

Според него южната ни съседка се явява опция в търсенето на решение на енергийната рецесия. Карадайъ посочи, че и сега през Турция тече газ към България, само че въпросът е какво количество газ има страната ни като контрактувани доставки.

В Турция водачът на Движение за права и свободи организира среща с Ердоган, а в нея участваха външният министър Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.

" Изборите ще отминат, само че тежката зима ще пристигна, сподели Мустафа Карадайъ на турския президент. По късно през днешния ден Движение за права и свободи се събира на съвещание на Централния съвет на партията във връзка подготовката на движенето за предварителните избори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР