За мнозина от нас работата се ръководи от правила, различни

...
За мнозина от нас работата се ръководи от правила, различни
Коментари Харесай

Четири стъпки, които ще ви помогнат да постигнете всичко

За мнозина от нас работата се управлява от правила, разнообразни за персоналния ни живот. Това ги обрича в никакъв случай да не се срещнат.

Вероятно това се дължи на мисълта, че научените уроци от родителството не може да бъдат приложени в бизнеса. Това не е по този начин, когато препоръките идват от Ейприл Смит Джоунс.

Днес тя е съумял юрист, бизнес съветник и майка на три деца със забележителни триумфи.

Житейският път на Джоунс е завладяващ. Тя е отгледана от самотна майка и израства в регион на Лос Анделжис, раздиран от борби сред улични банди. Въпреки това пази бакалавърската си степен в Бъркли и по-късно учи в Юридическия лицей на Калифорнийския университет в Хейстингс, написа Forbes.

Докато гради личната си правна адвокатска фирма, Джоунс и брачният партньор й Даръл съумяват да отгледат три супер сполучливи деца. Едното от тях получава премия “Грами ” за музикалните си достижения, другото се увлича по ракетната просвета и играе футбол в Принстън, работило е за SpaceX и следва да приключи магистратурата си по бизнес администрация в Харвард.

Третото дете е невролог, приключил Харвард, и е измежду топ 10 на претендентките за Мис Америка.

Ейприл Смит Джоунс е израснала в семейство, което е под междинната класа. Това обаче не й попречва да сътвори няколко компании за милиони долари. Историята ни кара да се запитаме:

Ето четири неща, които може да научите от Ейприл Смит Джоунс за основаването на бизнес.

Нищо не е невероятно

Никога не казвайте на себе си или на различен човек, че нещо е невероятно. Вместо това се запитайте какво би трябвало да се направи, с цел да се реализира.

Имайте настройката, че ще измислите решение или че ще откриете човек, който ще ви помогне да извършите задачата си. Предлагайте на другите опция, а не неспособност.

Ако може да кажете “да ” или “не ”, кажете “да ”

Кажете “да ” на опцията, вместо да я отблъсквате.

Настройте мозъка си към потреблението на опциите, които се отварят пред вас. От вас се желае да кажете “да ”, даже в случай че това изисква да излезете от зоната си на комфорт или ви е непознато.

Научете се да разпознавате опциите, които са невидими за другите хора.

Преподайте своя метод на работа

Независимо дали става дума за деца, или членове на екипа, задачата ви е да бъдете пълноценни. Научете хората по какъв начин придобият уменията, които са им нужни. Така ще имате семейство или бизнес, които се самоуправляват. Това ще ви освободи много скъпо време и пари и ще постигнете повече резултати.

За един родител това значи, да научи децата си да мислят и работят, без да бъдат направлявани. Вместо да им казвате какво да създадат или да го вършиме вместо тях, попитайте ги: “Какво не опитахте до момента? ”. Тази тактика работи и в офиса. Научете всеки човек да се усеща кадърен.

Положете старания, балансирайте и повторете

Да си кадърен бързо да реагираш, да балансираш и да продължиш напред е значимо умеене. Има разлика сред хората, които се провалят и тези които съумяват. Хората, които замръзват или напущат, когато нещата се усложнят, не може да преуспеят. Когато нещата станат по-сложни, може би си вземете един ден отмора. На идващия се концентрирайте и продължете напред.

Да вярвате във опцията нещо да се реализира, да казвате “да ” на отворилите се благоприятни условия, да имате мощен екип и да умеете да балансирате по пътя си са четирите детайла, които ви трябват, с цел да съумеете.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР