За мнозина лятото на 2022 г. остава в съзнанието като

...
За мнозина лятото на 2022 г. остава в съзнанието като
Коментари Харесай

Присъда на Метеорологичната служба за мега горещата вълна този месец, тъй като прогнозата за 2024 г. ще бъде най-горещата година

За мнозина лятото на 2022 година остава в съзнанието като прогизнала от пот риза до гърба под пламтящата гореща вълна от 40C в страната.

Температурите в Обединеното кралство удариха върхове, невиждани до момента, като живакът доближи 40,3C в Линкълншър, което беше най-високата цифра, следена в историята на климата в Обединеното кралство. Но макар че британците може да са избегнали повтаряне на прословутата жега предходната година, 2023 година към момента беше най-горещата на Земята като цяло - и страховете се усилват, че циферблатите се повишават още веднъж преди да е настъпило лятото.

Метеорологът Джим Дейл твърди Британците ги чака знойна пролет, като през април ще има топлота, която ще съперничи на тази от 2022 година, до момента в който Метеорологичната работа към този момент предвижда, че общите температури тази година още веднъж ще сбият върхове. Говорейки пред GB News, той сподели, че температурите може да се покачат извънредно високи за сезона този месец вследствие на изменението на климата.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР