За мнозина кафето е задължителен старт на деня. То ни

...
За мнозина кафето е задължителен старт на деня. То ни
Коментари Харесай

Ползите и вредите от кафето за храносмилателната система

За мнозина кафето е наложителен старт на деня. То ни оказва помощ да се събудим, започва освен мозъка, само че и тялото ни. А един от резултатите от първото кафе за деня е и резултатът му върху отделителната система.
 Dalgona Coffee, най-актуалната корейска кафе напитка и по какъв начин да си я приготвим
" Обърнатото капучино ", по което полудяха всички

В крайник с трендовете

Кофеинът, който се съдържа в кафето, е стимулант както за мозъка, по този начин и за червата ни. Дебелото черво е формирано от мускули, а кофеинът ги задейства. Той предизвиква контракции в стомашно-чревния тракт, а оттова и чувството, че незабавно би трябвало да отидем до тоалетната.

Ако обаче пием доста кафе и малко вода, се стига до дехидратация, тъй като кофеинът извежда водата от организма. И в този случай вместо да ни кара да тичаме към тоалетната, кафето може да провокира констипация.
 Снимка 480889

Освен като слабително, кофеинът в естествени дози работи и като генератор на по-бърза обмяна на веществата . Именно по тази причина се счита и за правилен съдружник в битката с килограмите.

Не бива обаче да прекаляваме с количеството, с цел да не получим противоположния резултат. Кофеинът има свойството и да усилва производството на хормони като адреналин и норадреналин , на които се дължи притокът на сила, когато изпием чаша кафе.

Но когато пулсът се форсира вследствие от адреналина, притокът на кръв към червата се понижава, а оттова и се забавя храносмилането, написа Medical Daily, цитирайки учените от Ohio State University.
 Кафето, наднорменото тегло и по какъв начин кофеиновата напитка ни оказва помощ да се борим с килограмите
Кафето - разрушител на мазнините в женското тяло

Верен другар в отслабването

Има и още една причина, заради която не трябва да пием повече от две-три чаши кафе дневно. Кофеинът е киселина и когато го одобряваме в по-голямо количество, той повлиява на чревната флора и може да провокира неприятни раздразнения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР