За много собственици на автомобили във Федералната република не е

...
За много собственици на автомобили във Федералната република не е
Коментари Харесай

Германците обичат системата „Направи си сам“

За доста притежатели на коли във Федералната република не е проблем да поработят по личния си автомобил. Повече от един на всеки трима (38,4 процента) към този момент е направил независимо поправки или модификации на транспортното си средство. И корона рецесията предизвиква тази наклонност - един на всеки 10 притежатели на коли (11,5 процента) самичък е приключил повече работа по колата си по време на пандемията. Това е резултат от изследване от името на mobile.de.

Резултатите от „ направи си самичък “ по колата са приемливи в множеството случаи - 68,2% декларират, че са удовлетворени в последна сметка от работата си. Доста по-малко - 12,4% правят оценка работата си като сполучлива, само че са и самокритични че е можело да я свършат по-добре. 6,7 %, въпреки това, избират да отидат в сервиз идващия път, когато имат потребност.

Какво най-много пипат по колата си сами германци? 62 % сменят гуми, работа по боята е на второ място с 43,2 %, следвано от промяна на батерията (41,8 процента).

За към две трети от притежателите на коли (62,1%) фокусът е върху финансовия аспект на системата „ помогни си самичък “. Основното нещо, което се желае от нея е да спестите пари. Всеки втори (45,4 процента),пък желае на първо място да си спести пътуването до сервиза, 38 % на собствен ред се интересуват от занимателния фактор при работата по колата си.

Докато по-голямата част от притежателите на коли мъже (52,6 процента) декларират, че към този момент са работили върху личното си транспортно средство, цифрата при дамите е едвам 23,9 %. Това може да се дължи и на липса на знания, защото единствено 10 % от дамите се осмеляват да вършат ремонт на транспортното средство без спомагателна информация за независими дейности. Сред мъжете този дял е 21,4 %.

Разлики могат да се видят и в сравнението на възрастта на домашните майстори. Колкото по-възрастен е притежателят на колата, толкоз по-малко въодушевен е той. Докато съвсем половината от 18- до 24-годишните (47,8 процента) към този момент сами са сменили гуми или масло, цифрата е единствено 31,1 % измежду притежателите на коли над 55 години. От друга страна, по-възрастните хора са приблизително по-доволни от резултатите си - осем от 10 (80,9 процента) считат, че работата им е добра, измежду 18-24-годишните е „ единствено “ 41,6 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР