За много собственици имотът им е не само място за

...
За много собственици имотът им е не само място за
Коментари Харесай

7 страхотни начина да изградите богатство с жилищен заем

За доста притежатели парцелът им е освен място за живеене, само че и скъп финансов актив. Един от методите да се възползвате от капацитета на вашия дом е посредством жилищен заем.

И това е страховит миг да помислите за взимане на заем против капитала на вашия дом. Не единствено, че лихвените проценти по жилищните заеми са по-ниски от лихвените проценти, които можете да получите за множеството други кредитни артикули – без значение дали става въпрос за кредитни карти, персонални заеми или нещо напълно друго – само че междинният притежател на жилище сега разполага с доста личен капитал – към $200 000 – в дома си.

Ако сте един от тях, може би си коства да обмислите потреблението на жилищен заем, с цел да натрупате повече благосъстояние. Като употребявате личния капитал, който сте построили във вашия дом, можете да получите достъп до средства, които могат да бъдат стратегически вложени за създаване на благосъстояние с течение на времето — и има няколко стратегически метода, по които можете да извършите това.

Разгледайте лихвените проценти по жилищни заеми, за които бихте могли да се класирате тук.

7 страхотни метода да изградите благосъстояние с жилищен заем

Имате голям брой благоприятни условия за напредък вашето благосъстояние с жилищен заем, а някои от по-добрите включват: 

Направете усъвършенствания на дома

Инвестирането в усъвършенствания на дома е един от най-популярните и рационални способи за потребление на дома финансов заем — само че това, което може би не осъзнавате, е, че потреблението на вашия домакински капитал за тази цел също може да помогне за увеличение на вашето благосъстояние. Чрез възобновяване на вашия парцел вие освен подобрявате жилищното си пространство, само че и увеличавате цената му — при изискване че изберете верния ремонт.

Ремонтирането на кухни и бани или довършването на мазе са образци за планове, които могат доста да покачат цената на вашия дом (и затова вашия капитал). Тази по-висока стойност може да се трансформира в по-значителна възвръщаемост на инвестицията, когато пристигна време за продажба.

Научете днешните най-хубави лихвени проценти за жилищни заеми тук.

Използвайте го за консолидация на задължения

Консолидирането на дълг с висока рента със заем за личен капитал може да бъде финансово рационален ход — и също по този начин може да ви помогне да изградите своето благосъстояние, макар че не инвестирате непосредствено в поправки или други типове вложения. Чрез погашение на дълг по кредитна карта, персонални заеми или други отговорности с висока рента, можете да освободите паричен поток и да намалите общите си лихвени разноски.

Това може да бъде изключително потребно, в случай че лихвеният % по заема за личен капитал е доста по-нисък от процентите по съществуващите ви задължения. И можете да вложите парите, които спестите, в други благоприятни условия за генериране на доходи, без значение дали инвестирате в депозитен документ, влагате ги в спестовна сметка с висока рентабилност, с цел да печелите рента, или купувате акции.

Финанси вложения в недвижими парцели

За тези с по-висока приемливост към риска и чувство за недвижими парцели, потреблението на жилищен заем за вложение в спомагателни парцели може да бъде доходоносна тактика. Можете да купувате парцели чартърен, да ремонтирате и променяте домове или да инвестирате в платформи за групово финансиране на недвижими парцели — или друга сходна опция на пазара на недвижими парцели.

Приходите, генерирани от парцели чартърен, или евентуалната облага от катурване на домове могат по-късно да допринесат за общите ви цели за създаване на благосъстояние.

Насочете ги към обучение и развиване на умения

< p> Инвестицията в себе си е една от най-ценните форми за създаване на благосъстояние. Заемите за личен капитал могат да се употребяват за финансиране на висше обучение, професионално образование или стратегии за узаконяване и макар че варира според от степента или документа, нормално това е тактика, която се отплаща.

Придобиването на нови умения или квалификации може да докара до по-висок капацитет за облага в кариерата ви, както и до по-добри благоприятни условия за работа, което в последна сметка усилва благосъстоянието ви в дълготраен проект.

Стартирайте или разширете бизнес

Също по този начин може да има смисъл да се извърнат към жилищен заем, с цел да финансират стартирането или разширението на техния бизнес. Независимо дали става въпрос за дребен стартъп или странична работа, вложението в бизнес начинание може да донесе забележителна възвръщаемост, в случай че е изпълнено добре.

Просто се уверете, че разполагате със стабилен бизнес проект и обмислете евентуалните опасности, преди да употребявате личния си капитал за тази цел. Това може да бъде доста по-рисковано от някои от другите тактики, само че също по този начин може да докара до някои от най-високите облаги, в случай че се направи вярно.

Диверсификация на капиталовия портфейл

Друг метод за създаване на благосъстояние със заем за личен капитал е посредством диверсификация на капиталовия ви портфейл. Можете да употребявате заетите средства, с цел да инвестирате в акции, облигации, взаимни фондове, злато или други капиталови принадлежности. Тази тактика може да бъде ефикасна, в случай че смятате, че възвръщаемостта на вложенията ви ще изпревари лихвите по заема за личен капитал.

Заделете го за незабавен фонд или паричен запас

Изграждане на незабавен случай фондът е главен аспект на финансовата сигурност. И жилищният заем може да служи като авариен източник на средства при положение на непредвидени разноски или незабавни случаи. Въпреки че не е директна инвестиция, съществуването на тази финансова възглавница може да ви попречи да задлъжнеете или да се възползвате от запаси с по-високи лихви по време на провокации. Това от своя страна оставя повече благоприятни условия за създаване на богатство отвън средствата за заем за личен капитал.

Какво да имате поради, преди да вземете заем със заем за личен капитал

Собственият ви капитал може да бъде образован източник на финансиране за създаване на благосъстояние, само че преди да побързате да употребявате заем за личен капитал за тази цел, значимо е да имате поради следното:

Вашата приемливост към риск: Оценете вашата приемливост към риск и финансови цели, с цел да определите най-подходящото благосъстояние -изграждане на тактика.Текущи лихвени проценти: Обърнете огромно внимание на лихвените проценти и изискванията на заема, с цел да сте сигурни, че евентуалната възвръщаемост на вашите вложения надвишава разноските по заеми.Вашият проект за финансова дисциплинираност: Не забравяйте да имате явен проект за ръководство на заетите средства дейно и избягвайте несъразмерното зареждане на вашия дом. Дали би трябвало да се консултирате с финансов консултант: Може да е рационално да се консултирате с финансов консултант, с цел да обсъдите вашите характерни условия и да проучите най-хубавите варианти за вашата обстановка — изключително в случай че залагате, като употребявате парите за бизнес или друга малко рискована цел.

Изводът

Заемите за личен капитал могат да бъдат скъп инструмент за създаване на благосъстояние, само че би трябвало да се употребяват рационално и стратегически. Независимо дали решите да инвестирате във вашия парцел, да консолидирате дълг, да започнете бизнес или да разширите капиталовото си портфолио, деликатното обмисляне и рационалното взимане на финансови решения са от значително значение. Като употребявате силата на личния капитал на вашия дом, можете да проправите пътя към по-проспериращо финансово бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР