За много кратко време италианското лято даде лъч надежда. След

...
За много кратко време италианското лято даде лъч надежда. След
Коментари Харесай

Италия пред катастрофа без туризъм

За доста малко време италианското лято даде лъч вяра. След като излезе от това, което беше, при започване на 2020 година, едно от най-тежко изумените страни в света, Италия съумя да се почисти в точния момент, с цел да посрещне посетителите, оповестява Си Ен Ен.

Но защото времето стартира да се захлажда, вярата за цялостно възобновяване на туристическия сезон на Италия угасва. Идва зимата, а дружно с нея и предстоящата икономическа злополука.

Италианското държавно управление, сходно на доста по света, отделя пари в поддръжка на доста затруднени компании и физически лица, само че с към момента съществуващи доста световни ограничавания за пътешестване, загубата на доходи от разтърсената туристическа промишленост в страната оставя голяма финансова дупка, която в този момент би трябвало да бъде запълнена.

„ Туристите са това, от което се нуждаем, с цел да продължим “, споделя Касандра Санторо, шеф и създател на услугата за обмисляне на пътувания, Travel Italian Style. "Нашите водачи, водачи и служащи от Пиемонт до Сицилия, които смятаха, че ще останат без работа за един сезон, в този момент изследват други работни места и източници на приходи. "

На всеки, който посети Италия през август, можеше да бъде простено да мисли, че съвсем всичко се възстановява, като се изключи маските за лице и общественото разграничаване. Традиционно месец за почивка за италианците, той видя доста локални поданици да се любуват на мъчно извоюваната отмора, доколкото е допустимо.

Но даже и при 60% от италианците, съумели да почиват, съвсем всички в Италия, както и притока на някои гости от Северна Европа, прогнозата е ужасна.
Прогнозираната загуба за 2020 година на задгранични гости в Италия е 24,6 милиарда евро и даже разноските на локалните туристи са понижени с 43,6 милиарда евро, споделя Джорджо Палмучи, президент на италианското национално туристическо бюро ENIT.

Дори с очаквания за напредък и възобновяване в границите на две години, вредите евентуално ще бъдат непоправими, добавя той.

Очаква се всички италиански градове да бъдат наранени доста, изключително тези, които зависят най-вече от задгранични туристи като Венеция, Флоренция и Рим.

Към проблемите се прибавя увеличението на случаите на COVID-19, които се дължат на напредването на млади италианци, както през границите на страни като Хърватия, Гърция и Малта, по този начин и на горещите точки на летния нощен живот вкъщи. Ежедневните нараствания са по-ниски от тези във Франция и Испания, само че италианците са изнервени от наближаващата зима.

Изглежда, че страховете от втора вълна осуетиха предходните прогнози за възобновление на туризма през септември и октомври, като италианци и задгранични туристи анулират проектите и чакат.

Сега притежателите на бизнес считат, че това, което държавното управление споделяше за италианското лято като вътрешен подтик на туризма, е било просто изразителност. Неограниченият оптимизъм, дружно с облиците на препълнени италиански плажове за известния празник Ферагосто на 15 август, се оказва димна завеса за промишленост на ръба на колапса.

Статистиката сигурно рисува по-страшна картина. Италианската бизнес конфедерация заяви, че 70% от хотелите в градове като Рим и Флоренция и 20% в крайбрежните региони даже не са отворени още веднъж след затварянето. Националният статистически институт на Италия предвижда, че 60% от фирмите в сектора се опасяват от иден колапс.

Настоящата възбрана за пътешестване, която пречи на американците, един от най-големите източници на туризъм в Италия, също има изключително грубо влияние.

Касандра Санторо от Travel Italian Style споделя, че най-малко 85% от клиентите й са американци. През септември нейната компания записва 100% отменяне на почивки за 2020 година Тя споделя, че за първата година не са осъществили никаква облага от планирането на почивки в Италия.

Към декември 2019 година имах над 100 клиенти, резервирани да пътуват сред март и септември 2020 година Възстанових напълно 50% от резервациите, като 50% го отложиха за 2021 година, някои даже за 2023 и 2024 година, твърди Санторо.

Подобно на доста други, тя би трябвало да преоткрие бизнеса си. Заедно с локалните поданици на крайбрежието на Амалфи, където сега обитава, Санторо започва серия цифрови истории LifeBeyondTourism и AmalfiCoastLocals, която показва бизнеса, който нормално разчита само на туризма.
Тя споделя, че по време на интервютата нееднократно е чувала„ Ако границите останат затворени до края на 2020 година, няма да имаме пари да купуваме храна за фамилията си през януари “. Италианците обаче остават оптимисти и надълбоко в себе си знаят, че това няма да продължи постоянно. Forza е coraggio (сила и смелост) е това, което Италия знае най-добре.

Гастрономическата компания за туристически обиколки Casa Mia нормално възнамерява особено направени виновност и гастрономически действия в цяла Италия без спиране от март до октомври. Не и тази година. Анулации от американски клиенти започнаха да идват през февруари, което е ранен знак за пагубния летен сезон.

За няколко дни загубихме 100% от резервациите си за 2020 година, споделя съсобственикът Елеонора Болдуин. През лятото имаше сдържан приток на европейски пасажери, само че скорошното нарастване на случаите може да провокира ново блокиране, тъй че идващите няколко месеца са огромен въпрос.

Директорът на интервенциите на първокласната верига Rocco Forte Hotels, Маурицио Сакани, споделя, че Рим е бил запустял през юли и август и че обитаемостта на известния Hotel de Russie е била към 15%, спрямо 87% за същия интервал на предходната година. Откриването през юни на новия си хотел Villa Igiea в Палермо (проект за възобновяване от няколко милиона евро) е отсрочено за май 2021 година

Джорджия Тоци, общоприет управител на петзвездния хотел Vilon в Рим, споделя, че 2020 година е трябвало да бъде третата най-обещаваща година от началото на активността им. С резервациите от април нататък се готвели за най-хубавото си лято до момента.

Вместо това анулациите почнали да идват в средата на февруари, принуждавайки хотела да затвори. Нещата постепенно се усъвършенстват, откакто амбициозно бяха отворени на 3 юни, в началото с италиански бизнес пасажери, а по-късно, от средата на юни до септември, пасажери от Франция, Испания и Северна Европа.

Това ни оказа помощ да реализираме претовареност от към 37%, спрямо повече от 80% през същия интервал на предходната година; Разочароващо, само че поради актуалното време, знамение. Следващите няколко месеца са несигурни, само че се надяваме да забележим известно усъвършенстване от пролетта на 2021 година

Рим, както се споделя, е Вечният град и ще оцелее. Може би неговата мощ и хубост ще ни дадат сили да стартираме изначало и да намерим нова норма в туризма.

Но до момента в който доста се приказва за милиарди национални тласъци и начинания от Европейския съюз, доста предприемачи споделят, че е прекомерно малко и прекомерно късно.
Наталино Гизона, притежателят на Corso 281 Luxury Suites в Рим, прикани за по-голяма поддръжка от италианското държавно управление.

COVID-19 е икономическа злополука за нашия хотел, споделя той. Между юни и септември имахме единствено шестима посетители, основно от Франция и Англия. През същия интервал на предходната година имахме 95% претовареност. Не мисля, че ще има усъвършенстване до пролетта на 2021 година и това е единствено в случай че интернационалните граници бъдат отворени още веднъж.

Гизона споделя, че държавните ограничения за подкрепяне на туристическия бранш досега, в това число така наречен "Ваучер за почивка ", са били неефективни, защото не са обезпечили средствата, от които бизнесът обезверено се нуждае.

„ От 2 400 милиона евро, отпуснати за стопански тласък, досега са изхарчени единствено 200 милиона и единствено 8% са достигнали до хотели и плажни клубове. Неразпределените запаси би трябвало да отиват непосредствено към компании в потребност, под формата на данъчни облекчения и безплатни средства, или доста от тях няма да оцелеят.

Страдат освен хотелите в града. На острови като Иския и Капри всеобщият туризъм е сезонен и бизнесът тук работи интензивно, с цел да подсигурява, че летните приходи ги държат целогодишно.

Заедно със брачна половинка си Джанлука д Еспозито, Холи Стар е притежател на ресторант „ Микеланджело “ и известна кулинарна школа на Капри, остров, който нормално приема повече от два милиона пасажери годишно. „ Да се каже, че това лято е предизвикателство, е прекомерно меко, изключително за дребни фамилни компании като нашата “, споделя тя.

Съз сезон, понижен от седем месеца до единствено два и половина и 80% неявяване на интернационалната клиентела, Стар ще би трябвало да приключи активността си.
Кулинарната школа остава затворена и ние трансформираме бизнеса си, с цел да предлагаме интернационалните доставки на нашата линия хранителни артикули и можем единствено да се надяваме, че актуалната обстановка ще се усъвършенства за стартирането на новата ни акция за озеленяване през идната година.
Майкъл Самбалди, ръководещ шеф на Pellicano Hotels, споделя, че до момента в който летните доходи на остров Иския в Неаполския залив са спаднали с цели 50%, Mezzatorre Hotel and Spa на неговата група е съумял да се възползва от италианския туристически пазар, като локалните поданици от ден на ден правят оценка хубостта в родината си.

Той счита, че обстановката е принудила фирмите да бъдат по-умни във връзка с финансовите запаси и даже маркетинга, заради което хотелът взе участие в нова световна акция „ Иския е повече “.

Създаден от консорциум от буйни локални бизнесмени, задачата му е да нарежда острова като динамична целогодишна дестинация, която в началото показва своята история, просвета и хубост посредством специфичен канал в Инстаграм. В последна сметка това ще включва рестартиране на спа бранша и планове за резистентен туризъм.

Luxury Regina Isabella е различен създател на самодейността за Иския. Директорът Джанкарло Кариеро споделя, че въпреки сезонът на острова да е бил най-вече за италианци, той се надява, че интернационалният туризъм ще се възвърне до 2022 година Той споделя, че пандемията е трансформирала хората и че смислените и уелнес пътувания ще станат приоритет за мнозина. Иския, със своите лечебни горещи извори и зашеметяващи естествени пейзажи, може да обезпечи това и доста повече.

И до момента в който актуалната вероятност не предвещава нищо положително, тези компании в Иския, дружно с доста други в цялата страна, са решени да продължат да се борят. Може би, неговият образец е фарът, от който Италия се нуждае по дългия и непосилен път.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР