За много кратко време Cupra се утвърди като сериозен нов

...
За много кратко време Cupra се утвърди като сериозен нов
Коментари Харесай

Cupra Formentor по пътя на успеха - видео

За доста малко време Cupra се утвърди като сериозен нов участник на повече от конкурентния авто пазар, който в този момент претърпява и структурна смяна. Доказателството - през март Formentor, първият изцяло без значение създаден модел на новата испанска марка, поведе и новата статистика за регистрация в сегмента на SUV колите в Германия съгласно Федералната работа за авто превоз (KBA).

Ако търсите аргументите за триумфа, ще го намерите в моторния спорт, където се крие произходът на марката. Разработката на Formentor вървеше ръка за ръка със устрема да се придвижи спортната ДНК върху пътните модели. Ето за какво екипът на Cupra работи в тясно съдействие с двамата фирмени състезатели на Cupra – Джорди Джене и Матиас Екстрьом.

„ Прекарахме доста време, пробвайки се да намерим оптималните настройки за шасито, окачването, кормилното ръководство и други елементи. Окончателните проби организираха двамата ни водачи, които ни помогнаха да подсигуряваме, че колата обезпечава прецизността в завой и реакцията на педала на газта, каквато търсехме “ - изяснява Марта Алмуни, механически шеф на процеса на разработка на Cupra.



Дизайнът също изигра своята роля - „ Искахме да бъдем разнообразни от всички други марки – това беше главната ни концепция. И като изцяло нова марка, ние успяхме да мислим доста по-свободно за Cupra и не трябваше да се придържаме към спецификациите толкоз доста “ - споделя пък Джорди Фонт, виновен дизайнер за създаването на цветове и обшивка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР