За много хора е трудно да се наспят добре дори

...
За много хора е трудно да се наспят добре дори
Коментари Харесай

Много американци искат развод, защото половинките им пречат да спят

За доста хора е мъчно да се наспят добре даже когато са сами в леглото, само че половинката, която хърка или дърпа завивките, трансформира тази цел в нещо непостижимо. Макар и това да не изчерпва проблемите сред чаршафите, "разводът за сън " може да е решение за спасяването на връзката, написа в. "Индипендънт ".

Изследване от 2010 година на Националната фондация по съня откри, че съвсем четвърт от американците са заложили на "развод за сън " - независима спалня.

Нова анкета измежду 3000 американци обаче сподели, че още повече биха желали да имат такава опция, само че мнозина се тормозят да издигнат въпроса. Според нея 31 % биха предпочели да спят настрана от половинката си. 10 % пък са показали като причина за завършек на предходна връзка проблеми със съня. Мъжете по-често от дамите желаят лично пространство за сън - 40 % против 38 %.

Дори и разделянето в обособени спални да е било общо решение обаче, 41,4 % от интервюираните са споделили, че премълчават това пред приятелите и роднините си.

Тъй като не всички могат да си разрешат обособени спални, здравните управляващи дават рекомендации за по-здрав сън. Сред тях са да си лягаме едновременно, да четем книга, да изключим тв приемника. Най-сигурният метод е да си създадем привички и да се придържаме към тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР