За много готвачи и домакини черният пипер е задължителен за

...
За много готвачи и домакини черният пипер е задължителен за
Коментари Харесай

Четири неочаквани ефекта от употребата на черен пипер в кухнята

За доста готвачи и домакини черният пипер е наложителен за всяко ядене . Не са малко и хората, които не сядат на трапезата без него. Тази фалшификация прави храната друга, придавайки й леко лют усет , освен това с незначително количество калории. Тя обаче може да повлияе на вашето здраве по друг метод.

Ето четири неща, за които би трябвало да бъдете готови в случай че сте фенове на черния пипер.

Той спомага и усъвършенства усвояването на хранителни субстанции . Според диетолог и притежател на Dunn Nutrition Британи Дън, с помощта на черния пипер по-добре се усвояват желязото и бета-каротина . Често тази фалшификация се ползва като допълнение към куркумата, защото тя оказва помощ за усвояването на куркумина в нея.
 черен пипер iStock
Изследвания демонстрират, че черните топченца може да оказват помощ в битката с рака. Пиперът понижава и равнищата на холестерола . Това било потвърдено с опит с плъхове, които 42 дни били хранени с храна с високо наличие на мазнини. Установено е, че дестилат от черен пипер понижил индикаторите на холестерола.

Той също по този начин има антиоксидантен резултат . Черен пипер може да бъде добър асистент в битката с възпаленията. Освен това, той защищава клетките от свободните радикали.

Черният пипер обаче може да утежни пристъпите на киселинен рефлукс . Ако страдате от нараснала киселинност и стомашни киселини, тогава е по-добре да се откажете от подправени с него ястия .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР