За много домакинства идеята да имат котка и хамстер като

...
За много домакинства идеята да имат котка и хамстер като
Коментари Харесай

Как да държим котката далече от хамстера?

За доста семейства концепцията да имат котка и хамстер като домашни любимци може да наподобява като възхитителна композиция. Въпреки това, действителността на ръководството на тези два типа под един покрив може да съставлява някои провокации.

Котките са естествени ловци с несъзнателен блян да преследват дребни животни, което излага хамстерите на риск, в случай че не са съответно предпазени. Ако попаднете в тази обстановка, значимо е да вземете самодейни ограничения, с цел да гарантирате сигурността и благосъстоянието на вашия хамстер.

Ето някои на практика препоръки по какъв начин да държите котката си надалеч от хамстера:

Сигурно жилище за хамстера

Инвестирайте в здрава и сигурна клетка или местообитание за вашия хамстер. Уверете се, че има здрава основа и резистентен на бягство дизайн, с цел да предотвратите достъпа на котката си до хамстера. Потърсете кафези с тясно разстояние сред кабелите, през които вашият хамстер не може да премине. Освен това осигурете обилие от места за обогатяване и скривалища в местообитанието, с цел да позволите на вашия хамстер да се усеща сигурен и сигурен.

Поддържайте хабитата на хамстера на високо равнище

Поставете клетката на хамстера на високо място, където котката ви не може да доближи. Високи лавици или специфични стойки могат да служат като безвредни места за местообитанието на вашия хамстер. Внимавайте за всички близки повърхности или мебели, които вашата котка може да употребява, с цел да скочи върху клетката, и ги дръжте надалеч, с цел да предотвратите достъп.

Наблюдавайте времето за взаимоотношение

Когато позволявате на вашия хамстер и котка да си взаимодействат, постоянно наблюдавайте деликатно срещите им. Дръжте хамстера несъмнено в ръцете си или в кошара, предопределена за дребни животни. Използвайте това време, с цел да улесните позитивните взаимоотношения сред двата домашни любимци при следени условия.

 Котка и хамстер

Създайте обособени жилищни пространства

Определете обособени зони от вкъщи си за вашата котка и хамстер, с цел да сведете до най-малко евентуалните взаимоотношения. Съхранявайте местообитанието на хамстера в стая, до която котката ви няма достъп, като да вземем за пример спалня със затворена врата или висок рафт в килера. Това делене оказва помощ да се понижи вероятността от инцидентни срещи сред двата домашни любимци.

Разсейвайте и пренасочвайте вниманието на котката си

Осигурете на вашата котка доста умствена и физическа стимулация, с цел да пренасочите естествените си ловни инстинкти надалеч от хамстера. Интерактивни играчки, хранилки с пъзели и планувани сесии за игра могат да оказват помощ на вашата котка да бъде ангажирана. Освен това помислете за инсталиране на кацалки за прозорци или котешки дървета покрай прозорците, с цел да предложите различни източници на развлечение.

Използвайте възпиращи средства за околната среда

Използвайте възпиращи средства за околната среда, с цел да обезсърчите котката си да се приближава до местообитанието на хамстера. Поставете двустранна лента или алуминиево фолио към основата на клетката, защото котките нормално не харесват текстурата на лапите си. Можете също по този начин да употребявате устройства, задействани с придвижване, които излъчват безопасен изблик на въздух или тон, когато котката ви се приближи до неразрешената зона.

Обучете котката си

 Котка

Постоянно укрепвайте позитивното държание и обезсърчавайте нежеланите дейности посредством образование. Използвайте позитивни техники за укрепване, като лакомства и похвали, с цел да възнаградите котката си за игнорирането на хамстера и осъществяването на команди. С самообладание и поредност можете да научите котката си да съжителства спокойно с други домашни любимци в семейството.

Докато естествените инстинкти на котките и хамстерите може да наподобяват в несъгласие, с деликатно обмисляне и ръководство е допустимо тези домашни любимци да живеят хармонично в едно домакинство. Като приложите препоръките, разказани нагоре и дадете приоритет на сигурността и благосъстоянието както на вашата котка, по този начин и на хамстера, можете да създадете удобна среда, в която всичките ви космати приятели могат да процъфтяват. Не забравяйте постоянно да давате приоритет на благосъстоянието на вашите домашни любимци и да потърсите професионално управление, в случай че срещнете някакви провокации в грижата за хамстера или пък за домашната писана.

Вижте също подобаващи играчки за хамстер и по какъв начин да имаме благополучен хамстер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР