За миг се запитахме за най-странните неща, които хората са

...
За миг се запитахме за най-странните неща, които хората са
Коментари Харесай

Да си купиш скелет на динозавър за 6 милиона долара

За момент се запитахме за най-странните неща, които хората са си носили вкъщи, откакто са си тръгвали от някой търг с нова облага. Ето един съответен образец. Вниманието ни прикова преживелица тъкмо от едно такова събитие, на което късметлия се е сдобил със скелет на голям динозавър. И то единствено против " скромните " шест милиона $.
 Т-Рекс, останките от динозавъра Стан и продажбата им за близо 32 милиона $
Колко безценен е през днешния ден един Т-Рекс

Истинско богатство

Така и не се знае кой е индивидът, спечелил наддаването на търга в Съединени американски щати, само че пък звучи като да не си е прахосал парите.

Скелетът, открит през 2018 година, е на горгозавър - отдалечен родственик на известния и рисков тиранозавър рекс. Друго удивително за горгозавъра е, че е единственият образец от типа си, предлаган за частна благосъстоятелност. И още повече - съществуват единствено 20 вкаменелости като него по света.

Когато е обитавал Земята преди цели 77 милиона години, е приличал много на " събрата " си тиранозавър рекс, поради огромната си глава, острите си зъби и дребни предни крака с два пръста.

Въпреки че по мярка е бил по-малък, горгозавърът е бил по-бърз, по-яростен и с по-силна захапка. С нея е можел да вреже острите си зъби доста дълбоко в плътта на плячката си.

Имайки поради всички тези обстоятелства за историята на новата си облага, се чудим дали притежателят ѝ ще ги употребява за ентусиазъм за името ѝ. Точно по този начин - той ще може да избере прякор на скелета, написа BBC. Признаваме, няма по какъв начин да не ни е любопитно какъв ли ще бъде.
 Птерозавър, птеродактил, и новото изобретение на фосил на остров Скай, Шотландия
Откриха най-големия птеродактил

Фосилът е открит на шотландския остров Скай

Колкото и обаче чудовищно висока да е сумата, за която е бил платен скелетът на горгозавъра, тя въпреки всичко остава надалеч от върха. Държи го различен покупател на вкаменелости, също динозавърски, който е платил внушителните 31,8 милиона $ през 2020 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР