За мен започна да става притеснителен фактът как прокуратурата е

...
За мен започна да става притеснителен фактът как прокуратурата е
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата е атакувана и от Русия, и от партии с евроатлантически ценности

За мен стартира да става стеснителен фактът по какъв начин прокуратурата е подложена на офанзива от една страна от жители на Руската федерация, въпреки това от две години от едни партии, които изповядват евроатлантически полезности.

Това сподели основният прокурор Иван Гешев на въпрос за хакерската офанзива при визитата си във Велико Търново. " Надявам се съвпадението да е инцидентно ", добави обвинител номер едно.

Иван Гешев допуска, че хакерската офанзива е ответна реакция на дейностите на българската прокуратурата след изгонването на съветски дипломати от страната и арестуваните висши държавни чиновници, за които се допуска, че са правили шпионаж в интерес на Руската федерация:

" Защото повдигнахме обвинявания и започнахме наказателни преследвания против недосегаеми хора, олигарси, тъй като бяха упрекнати лица за шпионаж в интерес на Руската федерация, тъй като взехме решение казуса с телефонните измами. Прокуратурата не е безгрешна, само че прави неща, които не са правени. Това е единствената допустима причина. "

Вчера основният прокурор изпрати писмо до всеки един от 240-те определени за народни представители в 48-ото Народно заседание с апел за незабавна правна промяна за преодоляване на престъпността и разговор сред институциите. Днес Гешев изясни самодейността си:

" От две години предизвестявам за рушенето на държавността, офанзивите против правосъдната власт, неналичието на взаимоотношение сред институциите. Това, което приканвам с писмата си до определените за народни представители, е най-сетне да има разговор сред институциите, да се решат незабавни законодателни проблеми посредством правна промяна ".

" От две години сме внесли оферти за изменение на Наказателния кодекс да се лишават в интерес на страната моторно транспортни средства, които са благосъстоятелност и са ръководени от водачи, използвали алкохол и опиати. Трябваше ли да стигнем до тези ежедневни произшествия, с цел да може някой да ни чуе? Неправителствените организации, гражданското общество, издигат и прокламират доста хрумвания за изменение в Закона за придвижване по пътищата ", сподели още Иван Гешев.

По мотив протичащото се през днешния ден в Народното събрание към процедурата за избор на ръководител основният прокурор разяснява:

" Трябва да има експертен диалог, разговор - с ръководители на съдилища, водещи учени от университетите, хора, които схващат. В Народното събрание юристите се броят на пръстите на едната ръка. Призовавам за разговор. Дайте да работим за хората, в сравнение с да се караме ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР