За мен съдебната реформа е централният елемент на всичко, което

...
За мен съдебната реформа е централният елемент на всичко, което
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Най-вероятно ще бъде оказан натиск върху КС, а президентът мълчаливо подкрепя съдебната реформа

За мен правосъдната промяна е централният детайл на всичко, което се случва. Много от тези неща са противоречиви. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска.

„ Конституционните съдии са длъжни да се произнесат. Не чакам някакви чудеса. Най-вероятно ще бъде оказан напън върху Конституционния съд “, предвижда той.

Според него, в жалбата си до Конституционния съд президентът пази „ личната си къщурка “ и безмълвно поддържа правосъдната промяна на ръководещите. „ Това значи, че по всяка възможност правосъдната промяна ще получи утвърждението на Конституционния съд, което ни връща 80 години обратно. Проблемът се състои в политизирането на правосъдната система по американски пример. Връщаме се към статуквото отпреди 9-ти септември “, изрази мнение проф. Близнашки.

Според него, правосъдната система няма да издържи тази промяна и след няколко години ще станем очевидци на противоположен развой.

По мотив кандидатурите на ПП-ДБ и ГЕРБ за конституционни съдии, Близнашки разяснява, че публично ще бъдат подкрепени, само че в медиите политическите сили ще изкарват кирливите си ризи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР