За мен решението на КС не е изненадващ. В момента

...
За мен решението на КС не е изненадващ. В момента
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието с подробности за процедурата по отстраняване на главния прокурор

За мен решението на Конституционен съд не е неочакван. В момента работим по комплектоване на сигнали против основния прокурор. Те са свързани с нарушавания, свързани с Конституцията. След това ще бъде сезиран Висш съдебен съвет. Аз чакам Висш съдебен съвет да има морала и да извърши отговорностите си и най-малко да сложи на открита полемика въпросите, които ние ще реализираме. Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Борислав Генчев в студиото на утринния блок на NOVA.

Според него има безучастие на прокуратурата по дефинира проблеми като “Мата Хари” и “Барселонагейт”: “Постоянно се постанова да обясняваме на европейските си сътрудници за какво няма следствия против корупция по високите етажи на властта”.

Той чака Висш съдебен съвет да свърши своите отговорности: “Очаквам Висш съдебен съвет да направи открита полемика всъщност. Не желая да имам вяра, че Висш съдебен съвет е жертван орган”.

На въпрос на водещите дали би трябвало да се изчака попълването на новия състав на ВССА сподели: “Ако при нас има данни за някои от хипотези на конституцията, които обуславят предварително освобождение на основния прокурор, ние няма какво да отлагаме”.

Генчев разяснява идния разпит на министър-председателя и говорителката на държавното управление Лена Бориславова: “Те споделиха това, което всички знаем. Надявам се да кажат на какво са били очевидци. Стана ясно, че става въпрос за имена, които са известни в общественото пространство”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР