За мен е чест да поздравя народните избраници, на които

...
За мен е чест да поздравя народните избраници, на които
Коментари Харесай

Румен Радев: На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля

За мен е чест да поздравя националните избраници, на които българските жители повериха задачата да ги съставляват по време на тестване. Това сподели при разкриване на Народното събрание президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на " Фокус “. " Свиках Народното събрание в Страстната седмица с упованията на българския народ за друго начало на това Народно заседание с вярата за примирение, разговор и разсъдък. И предвид на неотложните задания за сформиране на държавно управление и превъзмогване на изоставането в законодателната активност.

Без подозрение провокациите към това Народно заседание са огромни, само че и без подозрение приемането на Закона за държавния бюджет е първостепенна задача, добави Радев. " Предстои решаването на комплицирано уравнение, което да подсигурява приходите на българските жители в условия на рецесии, инфлация, по този начин и вероятността за стопански напредък и запазване на дълготрайната финансова непоклатимост на страната. Силно се надявам бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с ясни, дълготрайни политики и да носи отговорност за тях. Но, в случай че това не стане, служебното държавно управление ще внесе бюджет. Но крайната дума ще бъде ваша, изключително в частта за бюджетния недостиг “.

На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля, всички чакаме час по-скоро то да вземе дълго отлагани решения освен за излаз от политическата рецесия, само че и за отстояване на европейската вероятност на страната и бъдещето ни като демократично общество, безапелационен е Радев. " Очаквам това Народно заседание за разлика от предходните, да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление, като одобри най-накрая създадените от него закони по Плана за възобновяване и резистентност “.



Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР