За мен днес няма новина, още преди няколко дни и

...
За мен днес няма новина, още преди няколко дни и
Коментари Харесай

Йотова за помощта за Украйна: Знаех, че ще се вземе решение, което да не доведе до избори или криза

" За мен през днешния ден няма вест, още преди няколко дни и аз, и президентът съвсем предвидихме какво ще се случи през днешния ден в Народното събрание - ще бъде признато такова решение, което да удовлетворява вътре партиите в обединението, с цел да не се стига до предварителни избори и до политическа рецесия ", съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Ще има и неудовлетворени партии в Народното събрание, както е видно. По-скоро има един по-голям консенсус в Народното събрание, само че не съм сигурна дали българите сме по-обединени по тази тематика след днешната полемика ", разяснява тя.

" Далеч съм от мисълта да подлагам на критика това, което стана в Народното събрание. Напротив, мен ме радва това, че Народното събрание след доста години проработи по този начин, както би трябвало - с доста разгорещени полемики, с опция за разнообразни гледни точки. Но всеки по-късно решение ще откри причините, с цел да отбрани личната си позиция ", сподели още тя.

" Това, което обаче ми се искаше да чуя е каква е българската позиция във връзка с смяната на самия ход на войната, тъй като несъмнено сме във втори стадий. Дали позицията ни е повече като на Прибалтика и Полша - война до цялостна победа на Украйна, или към момента да сме от тези страни, които считат, че във връзка с договарянията не всичко е изгубено. Точно тази полемика през днешния ден ми липсваше ", добави вицепрезидентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР