За масово отравяне на животни по улиците на Велинград сигнализират

...
За масово отравяне на животни по улиците на Велинград сигнализират
Коментари Харесай

Граждани пропищяха от масово отравяне на животни по улиците на Велинград

За всеобщо отравяне на животни по улиците на Велинград алармират фенове на Нова телевизия. Те настояват, че и трите квартала на града са осъмнали с трупове на умъртвени бездомни кучета и котки. Собственици се оплакаха, че има потърпевши и домашни любимци.

По думите на пострадалите отровата е била разпръсната по оживени улици и паркове. Най-голямото им терзание е, че в градинките, в които са открити мъртвите животни, постоянно се разхождат майки с бебета и играят деца.

От полицията оповестиха, че нямат постъпил подобен сигнал. А от локалната администрация обявиха, че Велинград не разполага с общински подслон.

Градът има проблем с безстопанствените животни и благодарение на природозащитна фондация провеждат постоянно акции за безвъзмездна кастрация на домашни и улични кучета.  

„ Осъмнахме измежду трупове на животни на всички места, в целия град. Сутринта татко ми сподели да не разхождам кучето, защото имам домакински любим ”, показа Светлана Лилова.

„ Едното ми кученце не беше с мен. То беше по-встрани, само че това, което мина с мен и единствено подуши, три минути по-късно стартира да се тресе, изпадна в потрес. Лекарите не можаха да ми оказват помощ. Кученцето ми умря в страшни страдания, изгубих член на фамилията ”, показа през сълзи Цветанка Грозева.

„ С разпръснатата отрова има риск и за децата. Играчката ще падне, след това какво ще попадне в устата му като я пипа с ръце? И децата ли ще тичаме да спасяваме след това? ", сподели Салиха Хаджи.

Цветанка сподели, че това, което желаят, е убийствата да спрат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР