За любовта на бабите и дядовците към техните внуци често

...
За любовта на бабите и дядовците към техните внуци често
Коментари Харесай

Бабите и дядовците са ключът към щастливото детство

За любовта на бабите и дядовците към техните внуци постоянно се споделя, че е най-вълшебната обич от всички – тя е безгранична и безусловна.

Проучване от Brigham Young University в Съединени американски щати, в което се преглежда ролята на бабите и дядовците  в развиването на децата, удостовери това, което всеки знае, баба или дядо са ключът към щастието на внуците!

“Искахме да забележим по какъв начин бабата и дядото са от голяма важност за всички деца, тъй че ние им зададохме редица въпроси, свързани с прочувствената непосредственост с баба и дядо ”, съобщи водещият създател Джереми Йоргасон, асистент-професор в Училището за фамилния живот.

Проучването е направено въз основа на въпроси към 408 петокласници за връзките им с техните баби и дядовци, в това число дали те получават препоръки за значими решения и дали се усещат спокойни да разискват проблемите си с тях.

Получените резултати  – прочувствената връзката сред баби , дядовци , и техните внуци може доста да повлияе на академичното, психическото и обществено развиване на децата.  Когато баба и дядо са въвлечени в живота на внуците си, те са освен по-социални, само че и по-ангажирани в учебно заведение. Изследователите също по този начин означават, че по този начин младите са по-склонни да развият про-социални умения, които са от значително значение за общественото им развиване, като да демонстрират грижа, съчувствие и добрина към хора, които не са част от околните им.

“Бабите и дядовците са материята над и отвън родители ”,  казва Йоргасон, добавяйки,  “Те са значим запас. ”  Редовния контакт с възрастни родственици отвън този с други деца значи, че те е по-вероятно да бъдат в положение да мислят отвън себе си.

Силната връзка е открита без значение от приходите или дали децата се отглеждат от уединен родител или не. В реалност, при бабите и дядовците, които не живеят с техните внуци, е открита най-силната връзка.

Връзката с баба и дядо става собено значима при започване на юношеството, когато споровете в тази майка-дете се усилват. Внуците могат да намерят сигурни съдружници в техните баби и дядовци, декларира Йоргасон и продължава,  Те са като Националната армия, в случай че има проблем, баба и дядо идват да ви оказват помощ. ”

Всичко на всичко, изводът от проучването е, че “децата имат по-високо равнище на самонадеяност при баба и дядо и им дават повече любов. Такава прочувствена непосредственост има дълготрайни позитивни въздействия върху живота на всяко дете, в това число и възпитаването му в предоставяне и приемане на грижи от други лица. “

Изводът, от прочетеното до тук?  Близката връзка баба-внуче прави едни по-добри хора. Двете баби и дядовци могат и в действителност да създадат живота на внучето си друг.

Инфо:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР