За любовта граници няма! Вторият човек, стъпил на Луната, се

...
За любовта граници няма! Вторият човек, стъпил на Луната, се
Коментари Харесай

За любовта граници няма! Вторият човек, стъпил на Луната, се ожени на 93 години 

За любовта граници няма! Вторият човек, стъпил на Луната, се ожени на 93 години

На 93-ия си рожден ден се ожени астронавтът Едуин „ Бъз “ Олдрин, който стана вторият човек, стъпил в миналото на Луната през 1969 година, след сътрудника си от екипажа Нийл Армстронг. Уточнява се, че той се ожени за своята „ дългогодишна обич “.

Бившият астронавт разгласи сватбата си в Туитър. „ На моя 93-ти рожден ден и в деня, в който ще бъда почетен и от живите митове на авиацията, имам удоволствието да оповестя, че моята дългогодишна обич доктор Анка Фаур и аз се оженихме “, написа Олдрин. „ Свързахме се в заветен брак на дребна частна гала в Лос Анджелис и сме разчувствани като избягали младежи. “,предава Телеграф


Той разгласява две фотоси, на които той е в смокинг и Фур в блестяща рокля с дълги ръкави. Пенсионираният астронавт също благодари на почитателите за техните пожелания за рождения ден в различен туит. „ Това значи доста и се надявам да продължа да послужвам на по-голяма идея за още доста революции към слънцето “, написа той.


Олдрин и Анка Фор, 63-годишната изпълнителна вицепрезидентка на " Бъз Олдрин Венчърс ", са се оженили в петък. Церемонията се е състояла в стеснен кръг в Лос Анджелис. Предишните три брака на Олдрин приключиха с бракоразвод.

Анка Фор е защитила докторат по химия през 1996 година в университета в Питсбърг. Преди да стане част от екипа на " Бъз Олдрин Венчърс ", тя е работила в химическата промишленост.

Едуин " Бъз " Олдрин е вторият човек е последният жив от задачата " Аполо 11 ".

През юли 1969 година командирът на задачата Армстронг, водачът на лунния модул Бъз Олдрин и водачът на командния модул Майкъл Колинс излетяха с „ Аполо 11 ” на близо 250 000 благи пътешестване до Луната. Отне им четири дни, с цел да стигнат до задачата си. Армстронг беше на повърхността на Луната два часа и 32 минути, а Олдрин, който го последва, прекара към 15 минути по-малко от това. Двамата астронавти сложиха американско знаме, взеха лунни камъни и направиха научни опити, преди да се върнат в галактическия транспортен съд. Те разговаряха и с президента Ричард Никсън. И тримата астронавти се завърнаха вкъщи, посрещнати като герои.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР