За либерализация в наемането на хора призова Елена МариноваНеобходими е

...
За либерализация в наемането на хора призова Елена МариноваНеобходими е
Коментари Харесай

Българската софтуерна индустрия е най-зряла в региона

За либерализация в наемането на хора прикани Елена Маринова

Необходими е основна либерализация на наемането на хора в района, съобщи Елена Маринова, президент на Мусала Софт

Конкретни стъпки за реализиране на обединена мощна софтуерна промишленост на Западните Балкани очерта президентът на Мусала Софт – Елена Маринова, в срещата на високо ниво на водачите в района тази седмица в София.

Три съществени тематики – „ Съединението прави силата “, „ Все по-висока добавена стойност “ и „ Премахване на загради “ – образуват визията за бъдещето на софтуерната промишленост в района, показана от Елена Маринова.

Според нея, нужни са основна либерализация на наемането на хора в района, развиване на гения посредством всеобщи вложения в обучителни стратегии, финансирани от публично-частни партньорства, а в дълготраен проект – промяна на просветителните системи.

Елена Маринова акцентира също на ограниченията за улеснение на напредването на хора посредством усъвършенстване на граничния надзор и възстановяване на пътната инфраструктура.

Данните от пазарни разбори сочат, българската софтуерна промишленост, която е най-зрялата в района, бележи непрекъснат растеж и към този момент надминава 1 милиард евро с успеваемост близо 3 пъти по-висока от междинната за страната. Тя е с висока добавена стойност, експортна, значителен и добър поданик, както и добър шеф.
още по тематиката
Общият потенциал на софтуерната промишленост на Западните Балкани и България е над 60 000 души, само че все пак няма компания, надхвърлила 1000 софтуерни експерти в района, каквато е задачата на Мусала Софт за 2020 година

С обединени старания на всички страни от Западните Балкани е реалистично да се появят по-съществени играчи от района както като мащаб, по този начин и като иновативност, показаха от българската компания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР