За лечение се ползват листата на красула, като те успешно

...
За лечение се ползват листата на красула, като те успешно
Коментари Харесай

Цял Живот Го Гледам Навсякъде, Но Дори И Не Подозирам Какви Коварни Болести Лекуват Няколко Листенца!

За лекуване се употребяват листата на красула, като те сполучливо се оправят с премахването на херпес, мазоли, лекуват изгаряния и порезни рани, болки в ставите и мускулите, враснали нокти, хемороиди и ухапвания от инсекти.

Ползите на красулата

1. Херпес по устните – изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час проблематичното място. Друг вид е да приложите към него пропит памучен тампон със сока и да го закрепите с превръзка.

2. Възпалено гърло (болки в гърлото, инфектиране на сливиците) – изстискайте сок от 10 листа и го разредете със 150-200 мл охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти дневно.

3. Артрит – вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

4. Хемороиди – наложете върху засегнатата област нарязани листа.

5. Дървото на живота лекува изгаряния, стрии, рани и циреи. Поставете листа и върху тях превръзка върху засегнатата област. Сменяйте превръзката на всеки 2-3 часа.

6. Сокът от листата на дървото на живота отстранява сърбеж след инфектиране от захапване от комари, пчели и оси. Можете да мажете раната 4-6 пъти дневно със сока от листата.

7. Възпаление на бъбреците – измийте и смелете 5 листа от дървото на живота, залейте ги със 150-200 мл гореща вода и ги запарете за 1 час. Прецедете и приемайте по 1 супена лъжица, 3 пъти дневно, 15 минути преди хранене.

Според национално вярване, в случай че дървото на живота цъфне, в къщата ще има огромно благосъстояние и разцвет, написа " За дамата ". Така че се грижете за хубостта му и се наслаждавайте на прелестна панорама от зеленина.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР