За краха на Търговския регистър политическа отговорност трябва да поеме

...
За краха на Търговския регистър политическа отговорност трябва да поеме
Коментари Харесай

Деница Златева: От февруари Цачева знае за проблеми в Агенцията по вписванията

За краха на Търговския указател политическа отговорност би трябвало да поеме с оставката си правосъдният министър Цецка Цачева, която е принципал на Агенцията по вписванията. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева в студиото на „ Тази сутрин”.

Именно това е една от тематиките на днешното изключително съвещание на Народното събрание.

„ Разполагаме с документи, че тези проблеми в ръководството на Агенцията по вписванията съществуват от много време. Има отчет на инспектората на министъра на правораздаването от февруари тази година, като инспекторатът предлага да се търси дисциплинарна отговорност от госпожа Зорница Даскалова (отстранената след тежката повреда шефка на организацията – б.р.)”, уточни Златева.

Тя прикани новият шеф на структурата Габриела Козарева да направи обществена информацията какво се е случило с регистъра.
„ Олимпик ” и Търговският указател събират изключително депутатите Днес може да освободят Ралица Агайн
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия добави, че е нужна бистрота и по линия на публичните поръчки и „ ролята на козметично студио” в процедурите за надграждане на Търговския и Имотния регистри.

Днес депутатите ще разискват и проблема „ Олимпик”. Българска социалистическа партия ще поддържа вероятно искане на оставка на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн, само че, съгласно Златева, това не е задоволителна реакция след банкрута на опериращия у нас кипърски осигурител.

„ Трябва да бъде изяснена цялата последователност на дейностите или бездействията на КФН. Над 200 000 добросъвестни жители не могат да разчитат единствено на едно прессъобщение на КФН. Липсваше осведомителна кампания”, акцентира Златева.

От Бенчев – 70 лева И нищо повече

Деница Златева изрично отхвърли изказванията на арестувания дружно с Митьо Очите бургаски общински консултант Бенчо Бенчев, че е подпомагал Българска социалистическа партия.

„ Дарение, с изключение на 70-те лв. в качеството си на общински консултант, господин Бенчев не е правил. (…) Пари господин Бенчев не е давал на Българска социалистическа партия. Ако е плащал на някого или на себе си за акцията, дано да го потвърди, публично никакви пари, с изключение на 70-те лв., не са влизали”, акцентира Златева.

Тя изясни, че Бенчев на два пъти е влизал в листите като съдружен сътрудник, само че през идната година на „ Позитано” 20 ще реализират доста по-голям надзор върху локалните управления.

Деница Златева отговори и на друго обвиняване – че служебното държавно управление е дало на свързаната с Митьо Очите компания „ Аркус” да охранява митнически обекти. Тя изясни, че фактическото сключване може да е било по време на кабинета „ Герджиков”, само че цялата процедура с избора на реализатор е предходна по време на кабинета „ Борисов” 2.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР