За компанията "И тогава един човек дойде при мен и

...
За компанията "И тогава един човек дойде при мен и
Коментари Харесай

Кой сте Вие, Мате Римац?

За компанията

"И тогава един човек пристигна при мен и каза- това BMW, което правиш, е забавно. Работя за кралско семейство в Близкия изток. Ако имате нещо, което знаете, че е забавно, те може да се заинтересуват да създадат нещо. Те постоянно търсят благоприятни условия. Така че с Адриано направихме листовка, като целеви спецификации, чертежи на кола, визуализациите и той отиде в Близкия Изток с това, а няколко дни по-късно ми се обади и сподели: Те желаят да поръчат две коли. Казах добре, само че нямаше кола, нямаше компания. Няма нищо. Няма хора. И на идващия ден ми се обадиха и ме попитаха какъв брой (пари) ми трябват. И несъмнено, нямах визия какво е належащо, с цел да изградя автомобилната компания. Какво е належащо за построяването на кола. Но започнахме да сформираме бизнес проект. И доста скоро ни потрябва нещо, което се назовава срочен лист, а аз нямах визия какво съставлява това. Това е част от финансирането при рисков капитал. Като договорка сред вложителя и другите участници, с най-важните условия. Не можах да намеря юрист в Хърватия, който схваща от тези неща, тъй че трябваше да науча всичко по сложния метод. Но скоро постигнахме съглашение ".

AutoBest: Коя година се случваше това?
МР: "В средата на 2010 година. Всичко се случи доста бързо. Аз към момента бях студент в университета. Тогава общо взето постигнахме съглашение. ОК дано да го създадем. Имаше два крайъгълни камъка- Единият беше да покажем колата на автомобилното ревю във Франкфурт през септември 2011 година А вторият беше да доставим два автомобила на вложителите. Трябваше да убедя съпругите на три момчета, че би трябвало да се откажат от работата си, с цел да работят за един двадесетгодишен с някакви арабски вложители, с цел да създадат електрически суперавтомобил ".

"Успях да убедя тях и дамите им да работят за мен. Наехме постройката и започнахме да работим. Да, това беше април и трябваше да представим колата след пет месеца на автомобилния салон във Франкфурт. Тогава започнаха проблемите с вложителите. Нещата започнаха да се забавят, а ние към този момент бяхме почнали, поръчахме всички неща от снабдители и материали и наехме постройката. Не можахме да ги платим, тъй като не изпращаха парите и започнахме да затъваме. Да, беше в действителност мъчно да се сътвори компания. В последна сметка ни беше поставем ултиматум- Ако желаете да продължите плана, би трябвало да се преместите в Близкия Изток. Поставиха ни до стената. Но в действителност това беше най-хубавото нещо, което ни се случи. Аз споделих не. Трябваше да направя по този начин, че компанията да оцелее по някакъв метод и заради нужда започнахме да работим за други компании, да им създаваме прототипи, коли и други неща, тъй като трябваше да платя идната заплата. В същото време работехме непрекъснато, с цел да приключим колата. Работехме по нея в камиона на път за Франкфурт. Колата тогава ни беше непряк план, а главен фокус на компанията стана оцеляването посредством работата по планове за други компании. Така че ние правехме всевъзможни неща първо за по-малки клиенти, като Brembo, Siemens и други. И по-късно си проправихме път нагоре. Започнахме да работим с Renault, с Aston Martin, с Porsche, Hyundai и компанията постепенно се разрасна.

"През първите пет години се разраснахме може би до 50 души, само че всеки месец се борех с заплащанията. Никога не сме имали пари да платим идната заплата при започване на месеца. Винаги беше през месеца, някак си преживявахме и вземахме банкови заеми, всичко, което можехме. Така че ни беше в действителност мъчно да оцелеем. Но ние постоянно си свършвахме работата. Проектите започнаха да стават все по-големи. И тогава пристигна инженер от Porsche и каже "уау ", това, което вършат тези момчета, е ужасно. След това се е обадил на шефа си и шефът му пристигна. И тогава шефът вика управлението и управлението идва. И тогава получихме първите си вложители. Porsche влага за първи път през 2018 година и това бе първия път когато те влагат в друга компания. От тогава те вложиха още четири пъти. "

"Сега Bugatti Rimac желае да прави най-хубавите електрически и хибридни хипекар коли в света и да бъде водач в света на суперавтомобилите, а от другата страна Rimac TEchnology да бъде снабдител на технологии и съставни елементи за първокласни спортни коли. Това е историята в резюме ".

*Първата от трите елементи на изявлението можете да
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР