За Кейптаун ще замине служител от Главна дирекция Национална полиция.

...
За Кейптаун ще замине служител от Главна дирекция Национална полиция.
Коментари Харесай

Пратеник на МВР заминава за Южна Африка заради убийството на Къро

За Кейптаун ще замине чиновник от Главна дирекция " Национална полиция ". Той ще бъде осведомен с работата по следствието на убийството от полицията в република Южна Африка, съобщи БНР.

Междувременно в София се организира огромна спецакция и съгласно неофиална информация е обвързвана с две лица - известни предприемачи . Единият е някогашният следовател Петьо Петров, прочут около случая " Осемте джуджета " и прочут като Пепи Еврото, а другият - Размиг Чакърян, свързван с войната против убития в ЮАР Красимир Каменов - Къро.

Обявеният за търсене 55-годишен Красимир Каменов-Къро и още трима души - брачната половинка му, детегледачката им и охранител, бяха убити от незнайни мъже в къщата им в влиятелния квартал Констанция в Кейптаун в края на предходната седмица. От полицията в южноафриканския град оповестиха, че сигналът за четирите тела е подаден към 8.20 часа на 25 май. 

Софийската градска куратура (СГП) се самосезира за убийството. Междувременно южноафрикански медии оповестиха нови детайлности по случая.

В по-далечно минало Къро беше прочут като непосредствен сподвижник на Христофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 година беше упрекнат като началник на група за разпространяване на опиати и нанасяне на тежки телесни повреди, само че към пет години по-късно обвиненията  отпаднаха. Счита се, че Къро и Таки от много време са разделили бизнеса си и са в обтегнати връзки.

Името на Къро излезе на фокус още веднъж през март 2023 година По време на конференция, на която даде обещание " сериал ", основният прокурор Иван Гешев обвърза Каменов с някогашния мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев. Според обясненията на шефа на обвиняването тогава двамата бегълци от правораздаването в страната били част от незаконен скрит план за дискредитиране на държавното обвиняване и персонално неговия началник. Бяха излъчени и серия аудиозаписи, за които се твърдеше, че Каменов беседва с разнообразни лица. Изброени бяха и няколко други имена. Пред уеб страницата " Афера " Каменов отхвърли да взе участие в скрит план и да познава изброените предприемачи.

Какво се знае досега за убийството?

Според уеб страницата TimesLive съседите на Каменов не са чули никакъв звук, макар че портата на къщата е съборена и наподобява по този начин, като че ли през нея е минал мощен автомобил. Ръцете на три от жертвите - брачната половинка на Къро, гледачката и гардат, са били с белезници и зад гърбовете им, а ръцете на самия предприемач са били овързани със свински опашки. Красимир Каменов е разстрелян от упор. Предполага се, че оръжието на нападателите е било със заглушител.

Трите деца на Къро и манекенката Гергана Кочанова, които са 8, 11 и 13 години, са се избавили на косъм от изтезанието в дома им в ЮАР. Те са посещавали българско образователно заведение в Кейптаун. Всяка заран в 8 часа децата отпътували с бус, който бил ръководен от защитата на Къро до учебното заведение им. На 25 май сутринта телохранителят по график закарал децата до образователното заведение. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора се отворили.

Точно в този миг убийците нахлули с тежък брониран джип, блъскайки буса на телохранителя във вътрешността в двора и помитайки вратата. Нападателите били в униформи на ДЕА - американската работа за битка с опиатите. Именно това е заблудило Къро, жена му и двамата им чиновници да не създадат опити да се защитят. Сложени им били белезници, а на Каменов свински опашки и са ги предиздвикали да легнат с лице към земята, като те до последно считали, че това е акция. След това са били разстреляни от упор.

Децата са били в учебното заведение по време на изтезанията, удостоверява и шефът на учебното заведение им Антон Николов. Двете момчета и момичето са ученици на образователното заведение от дълги години. " Отличници са, показват много позитивни резултати в просветителния процес ", споделя Николов.

Понеже остават без майка и татко, се чака децата да бъдат върнати при родственици в страната ни.

 Кой е Къро

В по-далечно минало Каменов беше прочут като непосредствен сподвижник на Христофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 година беше упрекнат като началник на група за разпространяване на опиати и нанасяне на тежки телесни повреди, само че към пет години по-късно обвиняванията тихомълком отпаднаха. Счита се, че Къро и Таки от много време са разделили бизнеса си и са в обтегнати връзки. Фирмите, директно или индиректно свързани с Каменов, управляват редица паркинги в София - в това число този пред Централна гара.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР