За канабиса ми е въпроса, започва свой коментар във Facebook

...
За канабиса ми е въпроса, започва свой коментар във Facebook
Коментари Харесай

За канабиса питат Явор Божанков и Ицо Хазарта

За канабиса ми е въпроса, стартира собствен коментар във Фейсбук депутатът от “Продължаваме смяната ” Явор Божанков. Той, дружно с Христо Петров – Ицо Хазарта, желаят статистически данни какъв брой бихме спечелили от легализирането му.

SafeNews разгласява думите му без редакторска интервенция:

За канабиса ми е въпроса.

Зная, че в този момент най-съществен е бюджета. Промяната в конституцията. И несъмнено – Шенген.
Но страни, като Германия трансформират своето законодателство в посока легализиране на притежанието и даже развъждането на канабис. Така се чака при започване на идната година най-голямата стопанска система в Европа да легализира притежанието на 25 грама канабис и развъждането на до 3 растения за персонална приложимост от пълнолетни жители на страната.

Излишно е да се стопираме на Нидерландия, нейният опит в облагането на канабиса, облагите за стопанската система и изгодите от държавната регулация в региона

Друга страна с по-близък до България нрав и исторически дадености – Чехия също води прогресивна политика. Там развъждането, разпространяването и използването на канабис с ниско наличие на THC е от дълго време легална, само че при започване на 2024 се чака страната да контролира развъждането и използването и на канабис с високо наличие на THC.

Планираните доходи за държавната хазна в 10 милионната страна се чака да бъдат 158,65 млн. евро. Или 4 нови детски лечебни заведения всяка година.

Разбира се, всяка страна има своите особености

Някои страни нямат добре функциониращи контролни органи или административен потенциал да управляват избрани публични връзки.

Въпросът е би трябвало ли България да стартира сериозен диалог на държавно равнище за своите регулации или е по-добре да останем в режим на цялостна възбрана и гонене с инструментите на наказателното право?

Какво мислите?

За да изясним обстановката у нас и да сравним данните с тези на други европейски страни, с сътрудника Христо Петров изпратихме искане за даване на статистически данни. Ще ги споделим обществено незабавно щом ги получим и проучваме.

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР