За какво служи парламентът? За да представлява народа в законодателната

...
За какво служи парламентът? За да представлява народа в законодателната
Коментари Харесай

Шибаните мъртви и Гражданска отговорност

За какво служи Народното събрание? За да съставлява народа в законодателната власт? За да управлява министрите? За да разисква значими проблеми? Ако изберете един от тези отговори, не отивайте в " Стани богат ".
Парламентът съществува, с цел да приема лобистки закони.
Ето ви фрапантен образец: Законът, определящ таван за " Гражданска отговорност ", импортиран от Менда Стоянова, съгласно който оптималната сума на обезщетение при умряли в произшествия ще бъде 20 000 лв.. В средата на нищото, безшумно и неизвестно по какъв начин, от воле. А повода наподобява е следната: вместо да имат големи облаги, в последно време застрахователите имат единствено супер огромни облаги, а тези супер огромни облаги би трябвало да станат отново големи облаги. Нещо са взели да се набутват около злополуките, а приходите им - да ги ожалиш - понижават. Нема кинти (за " Бентли ", по Ъпсурт).
А от кого да се вземат парите?
Как от кого: от мъртвите.
Мъртвите, тия шибаняци, нещо преебават застрахователите. Умираш братче, смилат те на кайма на автомагистрала " Тракия ", без изобщо да помислиш за горките застрахователи, че би трябвало да ти заплащат масрафа. В оная част от секундата, в която автомобилното табло смачква главата ти, вместо да мине на лента целият ти живот и да видиш брачна половинка, дете, родителите, ти просто би трябвало да се замислиш: ами застрахователите? Как не намерения за тях бе, къв човек си? Още в Чистилището другите те гледат едно неприятно, неприятно и ти викат - що прееба застрахователите бе брат? А в далечината забелязваш, че и свети Петър нещо не е на кеф...
Ето че властта стигна и до такава степен: да тарифира умирането на едни по този начин, че да подсигури благоденствието на други по-така. По предписание тези други са не околните на починалите, а тези, които вършат бизнес от гибелта, тъй като от всичко може и би трябвало да се прави бизнес, а гибелта е постоянно срещано събитие въпреки всичко. Широк таргет. Борисов спря закона, тъй като нямал " публично разискване ". Какво има изобщо да се разисква? Съществува ли изобщо мотив отвън единственият вероятен, който гласи: " застрахователите ни кихнаха едни пари, с цел да приемем един закон, с който да изкарат повече пари, от които да ни кихнат отново? "
Но ето ви концепция. ГЕРБ в действителност са загрижени за околните на умрелите, тъй като в случай че им се дадат повечко парички от застраховката, току-виж не запомнили умрелите, презапасили се с бели пари за черни дни, поплачат, поплачат, пък се сетят, че въпреки всичко са получили 50 хилядарки и с въздишка почнат да умуват по какъв начин да ги похарчат и звъннат на брокер за огледи на апартамент. Властта, драги родственици на катастрофиращи, се грижи за Вашата тъга: не желае да я подрони с огромни суми. За да може скръбта вечно да пребъде във вашите сърца, и така нататък. Впрочем по какъв начин, вие, Менда и застрахователите, изобщо го определихте тоя таван от 20 хиляди? Звучи ми като " ам ей така кат го виждам повече от 20 бона едва ли ша дадем ". Или пък логаритъмът, който пресмята парите, вложени в застраховка, разграничени на междинния брой произшествия и вероятността за летален излаз, е отчел едно хубаво процентче завишение на облагата, в случай че парите се закотвят на 20 хиляди.
Шибаните мъртви не заслужават повече.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР