За какво освен скандалното драг куин шоу, потресло цяла България

...
За какво освен скандалното драг куин шоу, потресло цяла България
Коментари Харесай

Министрество на културата плаща само за проекти с ключови думички ЛГБТ

За какво с изключение на скандалното мил куин шоу, потресло цяла България в последните дни, е отпускало средства Министерството на културата посредством Национален Фонд Култура?

Отговорът на този въпрос е " впечатляващ ", само че още по-интересно е за какви начинания НЕ са отпуснати средства.

 

Кратко обобщение прави политическият анализатор Кристиян Шкварек. 

 

Ето какво написа той:

 

Чета си документа на " Национален Фонд Култура " за всички простотии, на които Промяната са раздали парите ни предходната година, и към този момент попадам на следните:

 

1. Сингъл Степ - 93 248.04 лева - към този момент нашумялото шоу с мъже в рокли.

 

2. Рут Колева - 139 046.00 лева - надарената млада певица, която се снимаше ходеща по мемориала на починалите в Перущица.

 

3. Сдружение Таляна - 79,981.77 лева - Програма: " Разработена е тактика за постигане до и включване на изолирани, маргинализирани и уязвими групи (в случая към ЛГБТИ общността). "  

 

Междувременно ето за съпоставяне няколко плана, на които написа, че е отказано финансиране:

 

1. Фондация " За Родопите "

НФК: 0 лв.

 

2. СДРУЖЕНИЕ ЗА ИЗКУСТВО И НАУКА 21: поредност от 12 епизода, споделя за културната, литературната и софтуерната история на България в съвременен подкаст формат. Епизодите стъпват на сериозна изследователска работа. 

НФК: 0 лв.

 

3. Фондация " Авицена ", Принос към историята на Средните Родопи: Водени от родолюбие и поклонение пред жанр и родна стряха се наехме да издадем за първи път в цялостен размер труда на отец Константин Канев " Миналото на село Момчиловци ", Смолянско. Принос към историята на Средните Родопи. Финансовата помощ от Национален Фонд Култура ще бъде разходвана за 

издаване на цялостния размер на монографията.

НФК: 0 лв.

 

4. БАЗА Х ЕООД; Турне на спектакъла Чамкория: Проектът е ориентиран към осъществяване на турне на моноспектакъла Чамкория, в 6 града в България и 7 в Европа. Целта е една режисура с висока художествена стойност да бъде предствена пред аудитория в по-малките обитаеми места в страната и пред българите в чужбина. Това ще улесни достъпа до просвета на тези елементи от българските жители, които са лимитирани откъм качествени културни събития.

НФК: 0 лева

 

5. " ЕПОДА - Българската античност в модерни градски условия Сирни Заговезни:  Три следващи години в Пловдив с изцяло частна самодейност, осъвременения празник в градски условия се радва на извънреден интерес от деца, родители и посетители на града. Съвместно със Смиляна Захариева организираме вечерно звънко кукерско шествие в което начинание сме си сложили 4 цели -Общообразователна, разпространение, икономическа и благотворителна. Фолклорът е разрастващ се спомен от обичаи пренесени към поколенията ни. Непрекъснатото обезлюдяване на селата ще изгубим доста обичаи. 

НФК: 0 лева

 

В общи линии: Ако нещо включва " родолюбиво ", " обичаи ", " история " и впрочем - то на готините, световни хора това им мирише на плесен, на минало, на нещо като за патрЕотите. Те са разнообразни, въпреки всичко, от Харвард, ще трансформират. Нула лв..

 

Ако пък загатва основни думички " ЛГБТ ", " маргинализирани групи ", " обществено включване " - ето това е бъдещето, пуснете му едни 100,000 лева

Харвардска визия за културата.

Вие плащахте за това. А и значително гласувахте за него.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР